Van Dik Hout na 15 jaar nog steeds oersterk

07-01-2010 @ 18:02

De vooraanstaande Nederlandse band Van Dik Hout vierde het 15 jarig jubileum met een exclusief concert in Koninklijk Theater Carré. Tijdens dit jubileumconcert zorgden verschillende muzikale vrienden, zoals Huub van der Lubbe, Paul de Munnik en Ellen ten Damme voor bijzondere gastoptredens. Niet alleen bestaat de band inmiddels 15 jaar, maar het was afgelopen december ook de 15e keer op rij dat Van Dik Hout in een uitverkocht Paradiso speelde op hun jaarlijkse vaste datum, 30 december.

De feeststemming zit er bij Neerlands populairste Nederlandstalige band goed in en de jongens zijn extra gemotiveerd om opnieuw met hun reprise de theaters te veroveren. Van 10 februari tot en met 27 maart 2010 zal Van Dik Hout dan ook met de theatertour door het land trekken. Vele klassieke Van Dik Hout songs zullen in een verrassende uitvoering ten gehore worden gebracht maar ook de nieuwere nummers komen aan bod. Dat de gevoelige rock van Van Dik Hout in het theater goed tot zijn recht komt is goed te horen op het album 'Van Dik Hout - Live in het Luxor Theater'.

Van Dik Hout behoort inmiddels al 15 jaar tot de meest succesvolle Nederlandstalige groepen ooit. Hun prijzenkast puilt uit van de awards. Bijzondere samenwerkingsprojecten met Herman Brood en Acda & de Munnik leveren dikke hits op waaronder de #1 hit 'Zij maakt het verschil'. Hun allergrootste hit blijft echter 'Stil in mij'. De single werd zelfs verkozen tot het beste Nederlandstalige nummer van de vorige eeuw.
Maar ook na 15 succesvolle jaren blijft Van Dik Hout de hitlijsten veroveren. In het voorjaar van 2009 bracht de band een nieuwe single uit. Een vertaling van Dylan's klassieker "Make You feel my love". "Tot jij mijn liefde voelt" haalt de top 10 van de Nederlandse hitlijsten en weet daarmee opnieuw het grote publiek te boeien.

Kijk voor meer informatie en speeldata op www.vandikhout.nl