Nieuwe single Van Dik Hout

23-01-2007 @ 10:33

De nieuwe single van Van Dik Hout beleeft woensdag 24 januari zijn primeur op 3FM in het programma van Giel Beelen. Tussen 08:30 en 09:00 draait Giel voor het eerst "Als De Dag Aanbreekt". Dinsdagavond 23 januari zal Giel Beelen als voorproefje een fragment van de single laten horen in De Wereld Draait Door op Nederland 3.
Het 6e studio album "Alles Waar Ik Nooit Aan Begon" ligt vanaf 26 februari in de winkels. De eerste single van het album is vanaf 5 februari al te koop.
In 1994 kwam de grote doorbraak van de band met de hit 'Stil in mij' en het eerste titelloze album Van Dik Hout (platina). Nu, ruim twaalf jaar en 6 studio albums later, puilt de prijzenkast uit.
Van Dik Hout ging ook een aantal unieke, zeer succesvolle samenwerkingsverbanden aan. Met Herman Brood maakten ze single 'Pijn', en als Poema's - samen met het cabaretduo Acda & De Munnik - speelden ze vier keer in een uitverkochte Heineken Music Hall en bestormden ze de hitlijsten met 'Mijn Houten Hart' en de nummer 1 hit 'Zij maakt het verschil'. 'Stil in mij' lijkt met de jaren zelfs alleen maar in populariteit toe te nemen. Niet alleen kozen de lezers van het muziekblad Oor en de luisteraars van 3FM het nummer voor het derde jaar op rij tot beste nummer ooit door een Nederlandse band gemaakt, ook werd de single verkozen tot beste Nederlandstalige plaat van de vorige eeuw.
Voor het eerst sinds 6 jaar zal Van Dik Hout weer te zien zijn in de intieme setting van het theater. Op 28 januari 2007 start de reeks theaterconcerten in het Frits Philips Muziekcentrum in Eindhoven. Vervolgens toert de band tot en met half maart door het land.