HEADLINER TERUG OP DE KAART: EFFENAAR EINDHOVEN 24 OKTOBER

12-10-2009 @ 15:14

De legendarische Headliner avonden zijn terug van weggeweest! Voor wie het zich nog herinnert maar ook voor wie het nog nooit gevoeld heeft vindt op zaterdag 24 oktober van tien uur ’s avonds tot vier uur ’s nachts hardstyle fenomeen Headliner plaats, in de Effenaar te Eindhoven.

Terwijl in de hoofdstad house hoogtij viert tijdens het Amsterdam Dance Event, maakt het Zuiden van het land zich op voor de revival van het hardstyle feest Headliner op 24 oktober. Snoeihard stampen wordt het sowieso, met achter de wheels of steel: Dana, Vince, Isaac, Speeder en Robbie Magura. De missie van organisator First Vision is duidelijk: oude tijden doen herleven én vooruitkijken naar de toekomst.

Verleden & heden
Het Headliner concept zag het levenslicht in 2003 en ging tot juni 2005 maandelijks tekeer in de DansSalon te Eindhoven. Het feest stal de harten van duizenden bezoekers. Deze trouwe achterban maakte het feest tot een bruisend begrip in Brabant en ver daarbuiten. Een passend vervolg waren vier grote Beursgebouw edities in 2005 en 2006. Na een aantal succesvolle jaren kwam de organisatie in zwaar weer terecht wat een einde betekende voor de Headliner feesten. Een Headliner video uit de hoogtijdagen bekijk je hier: http://www.youtube.com

Maar de Headliner achterban blijkt nog steeds springlevend te zijn! Na een periode van rust is het concept in handen gekomen van één van de oorspronkelijke grondleggers van Headliner en Frequence. En daarmee is het afgelopen met de rust. De kick-off vindt plaats in de Effenaar. Een nieuwe locatie, maar toch dient deze eerste editie in nieuwe stijl voor velen als een reünie. Ook daarna komt Headliner regelmatig terug in het Brabantse uitgaansleven, zo laat de organisatie weten.

Energie
Als er iets is waar deze feesten om bekend stonden, dan is het wel het torenhoge energielevel van het publiek en de muziek. ‘Hard sounds’ uit heden en verleden worden 24 oktober gecombineerd, wat ook blijkt uit de line-up. Vooral de eerste uren van de avond passeren veel klassieke knallers de revue, maar ook de dikste tracks van de toekomst hoor je hier. De Headliner herrijzing wordt aangevoerd door Speeder, die om 22.00 van leer trekt. Hij wordt afgelost door Robbie Magura, berucht om zijn hardstyle ‘with a touch of techno’. Verwacht rechtdoorzee records, oldskool tracks en een paar early rave anthems. Iets voor enen gaat Isaac aan de slag, een ware pionier op het vlak van Nederlandse hardcore techno. Hij draait al mee sinds 1995, toen hij zijn eerst plaat uitbracht die meteen insloeg als een bom. Dat hij nog steeds weet te raven als een malle laat hij 24 oktober zien en horen. Daarna is het de beurt aan de legendarische Lady Dana, die niet voor niets de titel ‘Queen of the Harder Styles’ draagt. De slotset is in handen van de Brabantse oldskool held Vince, die de illustere geuzennaam ‘shadowlands terrorist’ hanteert. Aan hem de eer om het karwei waardig af te maken.

Time table
Doordat de klok zaterdagnacht een uur teruggezet wordt, kan er een uur langer doorgefeest worden! Omdat dat om drie uur ’s nachts gebeurt, is de officiële eindtijd 04.00 uur. Maar gevoelsmatig klinken de laatste beats om vijf uur ’s nachts. Kortom, zeven uur lang: een rave zoals een rave bedoeld is. In volgorde van opkomst verschijnen in de dj booth:

22.00 – 23.15 uur    Speeder
23.15 – 00.45 uur    Robbie Magura
00.45 – 02.15 uur    Isaac
02.15 – 03.45 uur    Dana
03.45 – 05.00 uur    Vince

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst; maar kunnen je wel gratis tickets opleveren! Stuur een foto van jouw mooie, leukste Headliner moment naar headliner@firstvision.nl en maak kans op twee vrijkaarten. Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en 20 euro aan de deur.

Headliner: back in the game! Trek je partyharnas aan bereid je voor om het strijdveld te betreden, op zaterdag 24 oktober in de Effenaar te Eindhoven.

Voor meer info en updates: www.headlinermissions.nl, headlinermissions.hyves.nl en twitter.com/headliner_nl.