NEDERLANDSE GROOVE-SHOWCASES OP SONAR 2006

03-04-2006 @ 18:36

Pete Philly & Perquisite, C-Mon & Kypski, Aardvarck en Kindred Spirits op Spaans ontdekfestival
Tijdens de komende editie van het Sonar-festival in Barcelona (15 - 17 juni) geeft een aantal Nederlandse acts acte de presence. Zo spelen C-Mon & Kypski, Pete Philly & Perquisite en Aardvarck op het festival. Ook zal tijdens Sonar een Kindred Spirits showcase plaatsvinden, met onder andere de Eindhovense producer I.N.T., MC Melodee en deejays Kc The Funkaholic en Antal.
De Nederlandse Sonar-shows worden mede mogelijk gemaakt door het Amsterdam Dance Event en door musicXport.nl, met dank aan 3FM BPM. Sonar geldt voor elektronische muziek als een van de belangrijkste platforms om artiesten onder de aandacht te brengen van media, promoters van clubs en festivals en van boekers van artiesten. Bij uitstek een festival voor de smaakmakers, presenteert Sonar ieder jaar ruim 120 artiesten uit de hele wereld. In het verleden is het festival voor veel DJs en artiesten een springplank geweest naar een breder publiek. C-Mon & Kypski, Pete Philly & Perquisite en DJ Aardvarck spelen op 15 juni en de Kindred Spirits showcase vindt zaterdag 17 juni plaats.

Meer informatie over de artiesten:
Pete Philly & Perquisite
Rapper / zanger Pete Philly en producer/multi-instrumentalist Perquisite worden in Nederland onder de beste nieuwe talenten van de urban crossover beschouwd. In 2005 verscheen het album Mindstate in Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. De groep ontving een Zilveren Harp en toerde door een aantal Europese landen: later dit jaar staat een CD release gepland in de Verenigde Staten.
http://www.ourmindstate.com

C-Mon & Kypski
C-Mon & Kypski is een viermans band met een voorname rol voor turntablist Kypski, en een sound waarin net zo gemakkelijk een polka kan opduiken als een breakbeat groove. Met twee albums en de hitsingle Shitty Bum speelde de groep eerder als op SXSW en CMJ in Amerika.
http://www.c-monandkypski.nl

Aardvarck
AKA Mike Kivits: Aardvarck heeft zich altijd op het snijvlak van techno en hiphop begeven: hij maakte platen op Rush Hour, Djax Up-Beats, Signum, Music For Speakers en Delsin maar produceerde ook tracks voor het Amsterdamse hiphop-collectief Rednose District. De track Cult Copy vestigde vorig jaar internationaal de aandacht op Aardvarck en het gelijknamige album bevestigde dat begin dit jaar nog eens met optredens in Duitsland, Japan en USA.
http://www.rushhour.nl

I.N.T. featuring Melodee.
I.N.T. bracht tracks uit op het Kindred Spirits-label en treed op Sonar op samen met MC Melodee, waarvan binnenkort een debuutalbum verschijnt.
http://www.intworldwide.net
http://www.lamelodia.com

Amsterdam Dance Event
Amsterdam Dance Event is de belangrijkste muziekconferentie voor dance-professionals in Europa en tevens het grootste clubfestival ter wereld. Het ADE wordt georganiseerd door Buma Cultuur, trekt 400 DJs en artiesten en ruim 45.000 bezoekers aan het avondprogramma, en vindt dit jaar plaats van 19 t/m 21 oktober.
http://www.amsterdam-dance-event.nl

musicXport.nl
MusicXport.nl is een initiatief van Buma Cultuur en het Nationaal Pop Instituut (NPI) om de positie van Nederlandse artiesten in het buitenland te verbeteren en mogelijkheden te vergroten. Dit gebeurt bijvoorbeeld door contact met en informatievoorziening aan agenten, promoters, festivals, platenfirma's, media- en promotiebureau's. Verder ondersteunt musicXport.nl internationale releases en optredens van bands met additionele promotie, advies en analyse van plannen.
http://www.musicxport.nl

Kindred Spirits
Kindred Spirits is een platenlabel dat is opgericht door Kc The Funkaholic, Rush Hour en Paradiso. Kindred Spirits organiseert evenementen in Paradiso, brengt wereldwijd muziek uit van lokale en internationale artiesten en organiseert wereldwijd optredens met als doel Amsterdam op de muzikale landkaart te zetten.
http://www.kindred-spirits.nl