BIJ ONS IN DE JORDAAN op 3DVD

04-05-2009 @ 17:31

Op 11 mei verschijnt de lang verwachte 3DVD box van de TV serie BIJ ONS IN DE JORDAAN, over het leven van Johnny Jordaan, met in de hoofdrol Kees Prins.
De serie, gebaseerd op een biografie van Johnny Jordaan, handelt over het
veelbewogen leven van deze Amsterdamse artiest, vanaf zijn jeugd tot zijn faam als Nederlands grootste volkszanger, en begint op het moment dat Johnny, tot dan toe een slechtbetaalde zingende kelner, meedoet aan een wedstrijd in hotel Krasnapolski. Met het lied ‘De parel van de Jordaan’ wint hij op overtuigende wijze en vanaf dat moment komt zijn carrière in een gigantische stroomversnelling.
Ondanks dat is Johnny niet gelukkig; hij heeft een zwakke gezondheid en in de jaren vijfig ontdekt hij zijn homoseksuele gevoelens, toen een absoluut taboe. Hij doet een mislukte zelfmoordpoging en is daarvan nog maar nauwelijks bijgekomen als hij tot middelpunt wordt gebombardeerd van festiviteiten rond zijn koperen huwelijk met Totty. Uiteindelijk wordt het huwelijk ontbonden en ook zijn vriendschap met Wim Sonneveld komt tot een einde. In een paar jaar tijd is hij veranderd in een vroegoude, ziekelijke man. Maar dan wordt hij benaderd voor een optreden tijdens een groot feest in de Jordaan...

Artikelnummer: ACE10534
Release: 11 Mei 2009
(music products)