Wim Sonneveld 100 jaar: Eerbetoon door jonge fans in theater en stad

25-03-2017 @ 22:21

Op 28 juni 2017 is het 100 jaar geleden dat één van Nederlands meest gewaardeerde theaterpersoonlijkheden werd geboren: Wim Sonneveld. Drie jonge liefhebbers brengen met verhalen en liedjes het leven en werk van Sonneveld terug in herinnering.

Kleinkunstkenner Daan Bartels is initiatiefnemer van drie projecten rondom Wim Sonneveld, welke allemaal plaatsvinden in juni van dit jaar. Bartels: “Wat mij betreft roepen we juni 2017 uit tot Wim Sonneveld-maand. Zijn honderdste geboortedag en zijn tijdloze repertoire zijn wel een feestje waard.Bartels organiseert Sonneveld-stadswandelingen, treedt op als verteller in het theater en overlegt met gemeente Amsterdam over de vernoeming van een brug naar de theatermaker en zanger.

Theatervoorstelling
Samen met singer/songwriter Siebe Palmen en gitarist Rob Verbakel staat Daan Bartels in juni in theaters in Hoorn, Amsterdam, Den Haag en Spijkenisse. In de voorstelling ‘Het Amsterdam van Wim Sonneveld’ vertelt Bartels het levensverhaal van Sonneveld en staan de muzikanten hem bij met uitvoeringen van Sonnevelds bekendste liedjes. Het heimweelied ‘Ik heb zo aan Amsterdam gedacht’ en ‘Aan de Amsterdamse grachten’ zullen niet ontbreken. Net als de klassieker ‘Het dorp’, waarvan de Nederlandse tekst werd geschreven door Sonnevelds partner Friso Wiegersma.

Stadswandeling en vernoeming brug
Daan Bartels: “De voorstelling is een variant op de Wim Sonneveld-wandelingen die ik in Amsterdam organiseer. Elke zaterdag trek ik er met groepen liefhebbers op uit.” De Wim Sonneveld-wandeling is 8 kilometer lang en wordt, inclusief korte pauze, afgelegd in drie uur lopen. De wandeling voert ook over de nu nog naamloze brug over de Leidsegracht, die in juni naar Sonneveld vernoemd zal worden.” Over een datum van de brugvernoeming wordt nog overlegd met de gemeente.

SPEELLIJST
Vrij 2 juni, 20.00 uur - Het Dorpshuis, De Kwakel (uitverkocht)
Zo 4 juni, 15.00 uur - Theater Het Pakhuis, Hoorn
Zo 11 juni, 15.00 uur - Theater Dakota, Den Haag
Vrij 16 juni, 20.30 uur - Theater De Stoep, Spijkenisse
Zo 18 juni, 15.00 uur - Betty Asfalt Complex, Amsterdam
Zo 25 juni, 15.00 uur - Het Dorpshuis, De Kwakel

Voor meer informatie: www.hetlied.nl