Rock & Rodzooi tour Mooi Wark van start

05-02-2009 @ 14:17

De Drentse rock & roll band Mooi Wark start vrijdag 6 februari met een nieuwe zegetocht door Nederland. Onder de noemer Rock & Rodzooi Tour 2009 zal de band weer ruim 100 shows geven, waarbij vrijwel alle provincies in het land worden bezocht. De tour staat geheel in het teken van de “hot rod” stijl, wat nadrukkelijk naar voren zal komen op het podium. Met een aantal nieuwe nummers, een hagelnieuw decor, nieuwe tourkleding, een nieuwe lichtshow en zelfs 2 heuse illusie-acts, zal Mooi Wark proberen om, net als voorgaande jaren, de feesttenten en zalen plat te spelen.

Uiteraard zullen ook de welbekende hits niet ontbreken” aldus bassist William Bossong. Mensen hoeven dus niet bang te zijn dat ze het moeten doen zonder “Idioot”, “Achter de tent”, “Bokkie of geittie” en “In de blote kont”.

Op vrijdag 6 februari geeft de band een try-out in Party Town te Assen, aanvang 21:00 uur. Kaarten kunnen besteld worden via www.mooiwark.com/tryout en kosten € 15,00 per persoon. Fanclubleden betalen slechts 5 Euro per persoon. Op 7 februari zal de band Friesland aandoen. Zaal Bergsma in Oosterend is dan de bestemming.

Mooi Wark geniet inmiddels landelijke bekendheid en heeft al een groot deel van Nederland veroverd. Van de laatste albums zijn er inmiddels meer dan 20.000 verkocht en ook de DVD Live in Paradiso, die eind vorig jaar uitkwam, doet het erg goed. “Momenteel werken we heel druk aan ons nieuwe album” vertelt Bossong. “De bedoeling is dat deze in het voorjaar uitkomt, wanneer exact is nog niet bekend.” De eerste nieuwe single “Laot maor gaon” ligt vanaf volgende week, 9 februari in de winkels. Als tweede track heeft de band gekozen voor “Pieteroliekar“, live in Paradiso. Deze track is nog niet eerder verschenen en staat bovendien niet op de DVD.

Voor de voorbereidingen van de nieuwe tour werd zelfs de hulp ingeroepen van Hans Kazan en Magic Unlimited. Zij ontwierpen speciaal voor Mooi Wark twee illusie-acts en repeteerden deze ook gezamenlijk met de band. “Het leek ons leuk om iets met illusie te gaan doen” geeft William Bossong aan. “Dit zie je namelijk niet vaak bij een band op het podium en het leek ons een goede aanvulling binnen onze show. Wij dachten uiteraard direct aan de familie Kazan en gelukkig vonden ze het erg leuk om te doen.” Wat er exact gaat gebeuren houdt de band nog even geheim, maar spectaculair wordt het zeker. “Laat iedereen maar naar Assen komen” lacht Bossong, “dan kunnen ze het met eigen ogen zien! Of niet natuurlijk…”

Eerstkomende optredens Mooi Wark:
06-02 – Party Town – Assen (tryout)
07-02 – Bergsma – Oosterend
13-02 – Stap-o-theek Fox – Stadskanaal
14-02 – De Klok – Ruinerwold
21-02 – Mensink – Reutum