Groupe L'Ambiance en NiCad winnen Haags Check MO festival

02-12-2008 @ 14:48

De unieke combinatie van Marokkaanse klanken van Groupe L’Ambiance en de electrorock van NiCad heeft 30 november jl. in het Paard van Troje in Den Haag de wedstrijd van het festival Check MO gewonnen.

De MO in Check MO staat voor Muzikale Ontmoetingen. De kennismaking tussen artiesten met verschillende muzikale achtergronden staat centraal. Aan dit door Paula Udondek geïnitieerde festival deden vier muzikale combinaties mee. Zo klonk er ook hiphop, pop, rock, Antiliaanse pop en electro in het Paard van Troje.
 
Een deskundige jury beoordeelde de acts, waarbij de stemmen van het publiek als 1 jurylid meetelden. Wethouder Rabin Baldewsingh (burgerschap) mocht vervolgens de eerste prijs uitreiken aan de winnaars. Die gingen naar huis met studiotijd om het betreffende nummer op te nemen, een videoclip, een professionele fotoreportage door de bekende popfotograaf Eric van Nieuwland en een optreden op Radio West.
 
De drukbezochte festivalavond in het Paard van Troje werd afgesloten met een concert van de bekende Haagse reggaeband Splendid.
 
Check MO is een initiatief van de Stichting Doerak van de bekende Haagse televisiepresentatrice Paula Udondek, die in het verleden vergelijkbare initiatieven organiseerde zoals M.O. op TV West en het festival Viva Diversity in het Paard van Troje. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de R.G. Ruijs Stichting, bekend van onder andere het 5 Mei Festival, Talent Event en Poëzie op Pootjes. Check MO werd mogelijk gemaakt door het Fonds Burgerschap, Fonds 1818, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Boschuysen.
 
www.checkmo.nl