Veel belangstelling voor nieuwe editie TALENT EVENT Den Haag

07-09-2011 @ 21:56

Met nog zes weken te gaan voordat de inschrijvingstermijn voor TALENT EVENT sluit, komen de aanmeldingen nu al snel binnen. Twee weken na de start van de wervingsperiode voor dit coachingtraject hebben al ruim tien jonge acts zich voor deelname aangemeld.

De stad Den Haag heeft een naam hoog te houden als dé muziekstad van Nederland. Daarom is het ondersteunen van nieuw talent altijd belangrijk! Om jonge rappers, zangers, gitaristen, drummers, bassisten, toetsenisten, dj’s en andere muzikanten wegwijs te maken in het muziekcircuit wordt voor de vierde keer het coachingtraject TALENT EVENT opgezet, voor jongeren onder de 19 jaar uit Den Haag en de randgemeenten.

Bij de eerste enthousiastelingen zitten groepen als Kreatones uit Delft, New Years Hero uit Den Haag, Daniel Clason Band uit Zoetermeer/Delft/Den Haag, The Crossover uit Den Haag en Dexx uit Delft. Ook de Rijswijkse zangeres Rihanna, de Haagse DJ 1y1e1s, de Haagse zanger Khalid Hussain, de eveneens Haagse singer/songwriter Quintus en de Voorburgse singer/songwriter Michelle van Min hebben de weg naar TALENT EVENT al gevonden.

Dankzij de financiële ondersteuning van de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds voor Cultuurparticipatie en de Stichting Boschuyzen kunnen zij vanaf november gratis meedoen aan een groot aantal workshops, clinics, masterclasses, paneldiscussies en rondleidingen waarbij hen de fijne kneepjes van het vak van muzikant wordt bijgebracht.

Een groot aantal bekende muzikanten zal voor TALENT EVENT de jonge muzikanten begeleiden, zoals Vince van Reeken (Di-rect), Oscar Kraal (Anouk, Candy Dulfer), Tjeerd Bomhof (Voicst, Dazzled Kid), Tijmen van Wageningen (Pop Up Animal Kids), Janneke Nijhuijs (The Deaf, Splendid), Koen Herfst (Bagga Bownz), Suzanne Ypma (Pitch Blond) en Pablo van der Poel (DeWolff).
Vanzelfsprekend kunnen de jongeren aansluitend gebruik maken van het reguliere aanbod van de deelenemende instellingen, waaronder het Haags Pop Centrum, Haags Hiphop Centrum, Musicon, Ready 2 Play en het Koorenhuis.

Muziekwedstrijd
Daarnaast kunnen de jonge muzikanten onder de 19 jaar uit Den Haag en de randgemeenten meedoen aan de muziekwedstrijd van TALENT EVENT. Alle muziekstijlen zijn welkom, van rock en hiphop tot jazz en dance, van singer/songwriter tot metal en punk. Jongeren kunnen in een band meedoen of als solo-artiest. Aanmelden voor TALENT EVENT kan tot uiterlijk zaterdag 15 oktober.

Om mee te kunnen doen moeten de muzikanten zich wel live kunnen presenteren tijdens de showcases op zaterdag 29 en zondag 30 oktober in muziekcentrum Musicon in Den Haag. Daarna volgt een serie voorrondes in december op verschillende Haagse poppodia en een finale op vrijdag 27 januari in de grote zaal van het Paard van Troje.

Bij acts die bestaan uit meer dan één persoon moet minimaal de helft jonger dan 19 jaar zijn. Ook moet minimaal de helft wonen in Den Haag of de randgemeenten (Delft, Rijswijk, Westland, Leidschendam/Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer).

De finalisten maken kans op verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht en maar liefst zeven festivaloptredens in 2012 (Kaderock, Plein Open, Zeeheldenfestival, Bevrijdingsfestival Den Haag, Fonds 1818 Winnaarsfestival, Schollenpop en Haagse Popweek).

Aanmelden voor Talent Event kan tot uiterlijk zaterdag 15 oktober 2011 via info@talentevent.nl

Meer informatie staat op: www.talentevent.nl , www.facebook.com/talentevent en op www.twitter.com/talenteventdh .
 
Talent Event wordt voor de R.G. Ruijs Stichting georganiseerd door Gerard van den IJssel en Robert-Jan Rueb.