Nieuw Haags talent meldt zich massaal aan voor deelname Talent Event

19-10-2011 @ 19:05

Tientallen talenten staan te springen om zich te kunnen presenteren

Talent Event is al een groot succes voordat er nog maar één noot gespeeld is. Met liefst 75 aangemelde acts blijkt de belangstelling voor deelname aan het coachingstraject voor jonge muzikanten tot 19 jaar erg groot. Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober zullen de jonge talenten zich presenteren tijdens showcases (audities) in muziekcentrum Musicon in Den Haag.

Helaas zullen niet alle muzikale acts  die zich hebben aangemeld kunnen meedoen aan Talent Event. Een behoorlijk aantal aanmeldingen betrof acts die niet in Den Haag of de randgemeenten wonen of (net) buiten de gestelde leeftijdsgrens van maximaal 18 jaar vielen. Deze reacties geven aan dat de behoefte aan een coachingstraject als Talent Event ook buiten de regio Den Haag groot is.

Opmerkelijk is het grote aantal inschrijvingen van jonge artiesten die zich bezighouden met urban, hiphop en rap. Dit muziekgenre is sterk in opkomst de laatste jaren en verbindt jongeren uit alle lagen van de bevolking. Uiteraard heeft zich ook een groot aantal rockbands aangemeld en een opvallend aantal jonge singer-songwriters.

Op 29 en 30 oktober zullen de jonge talenten de mogelijkheid krijgen zich te presenteren tijdens een 15 minuten durend optreden in muziekcentrum Musicon in Den Haag. Deze audities zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
Een overzicht van de bij de showcases optredende acts is te vinden in de bijlage.

Tijdens de audities zal een aantal medewerkers van Haagse popinstellingen de nieuwe talenten beoordelen. Aan de hand van hun bevindingen zullen de jonge muzikanten advies krijgen inzake verbeterpunten. Om hun kennis te vergroten organiseert Talent Event in de maand november ruim 30 workshops en clinics op ieder denkbaar terrein. De belangstelling voor deze workshops is nu al groot en zal alleen maar toenemen.

Op basis van de showcases en de gemotiveerde deelname aan de workshops zullen uiteindelijk circa 20 acts worden geselecteerd voor deelname aan de muziekwedstrijd van Talent Event, met voorrondes in december en een finale op 27 januari in het Paard van Troje. De finalisten maken kans op verschillende prijzen, zoals een geldbedrag van €1.000,- opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht en maar liefst zeven festivaloptredens in 2012 (Kaderock, Plein Open, Zeeheldenfestival, Bevrijdingsfestival Den Haag, Fonds 1818 Winnaarsfestival, Schollenpop en Haagse Popweek).

TALENT EVENT is mogelijk dankzij de financiële ondersteuning van de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds voor Cultuurparticipatie en de Stichting Boschuyzen. De deelnemende talenten kunnen aansluitend gebruik maken van het reguliere aanbod van de deelnemende instellingen, waaronder het Haags Pop Centrum, Haags Hiphop Centrum, Musicon, Ready 2 Play en het Koorenhuis.

TALENT EVENT wordt voor de R.G. Ruijs Stichting georganiseerd door Gerard van den IJssel en Robert-Jan Rueb.

Meer informatie is te vinden op:
www.talentevent.nl
www.facebook.com/talentevent
www.twitter.com/talenteventdh