PROMINENTEN PARADE TIJDENS RELEASE PARTY TESTAMENT VAN DE SEVENTIES!

07-09-2008 @ 12:36

In aanwezigheid van een groot aantal 70s prominenten is de prachtige box “Testament van de Seventies” gepresenteerd te Bloomingdale aan Zee.
Een onmisbaar overzicht in beeld, geluid & woord.
Nostalgie vierde hoogtij tijdens de release party, gepresenteerd door Leo Blokhuis en Ricky Koole & band.
De aanwezigen kregen als aandenken de box “TESTAMENT VAN DE SEVENTIES” om hun herinneringen aan dit memorabele decennium levend te houden.
Op de 10 CD’s -één per jaar- staan 200 songs van Santana, Golden Earring, Mud, Simon & Garfunkel, Smokey Robinson & The Miracles, Elvis Presley, Johnny Cash, Lynsey De Paul, Focus, Steely Dan, The Carpenters, ABBA, Jean-Michel Jarre, The Police, The Cats, The Kinks, David Bowie, Peter Frampton, Gloria Gaynor e.v.a.
De 5 DVD’s vormen een ware reis door de jaren zeventig met nooit vertoond beeldmateriaal en opvallende tv-opnames uit de archieven van diverse omroepen. Marcel de Groot licht de beelden in voice-over toe.
Te zien zijn onder meer uiteenlopende gebeurtenissen zoals de eerste uitzending van TopPop, de afgelaste maanlanding van de Apollo 13, het debuut van Loekie de Leeuw en de aanslag op de Amerikaanse presidentskandidaat George Wallace. Maar ook scènes uit legendarische televisieprogramma’s als Baretta, Fred Haché Show, Bartje, Van Oekels Discohoek, Peppi & Kokki, Starsky & Hutch, Loveboat, Dallas, Jacobse en van Es en Mork & Mindy.
En sporthoogtepunten: Olympisch goud voor Wim Ruska en Hennie Kuiper, Ajax dat drie keer de Europacup wint, Ard Schenk, Atje Keulen-Deelstra en Jan Raas die wereldkampioen worden, Feyenoord dat wereldkampioen wordt door Estudiantes te verslaan, Oranje dat in ’74 en ’78 de finale van het Wereldkampioenschap bereikt.
En dat alles gelardeerd met spraakmakende commercials en heel veel nieuwsfeiten: de eerste autoloze zondag, Vietcong verovert Saigon, Wounded Knee, de Zuid-Molukse gijzelingsacties, het Veronica schip strandt in Scheveningen, kabinet Den Uyl valt, Nixon treedt af. Franco, John Wayne, Mao en Elvis Presley overlijden...
En uiteraard veel muziek: unieke clips van onder anderen Mungo Jerry, Redbone, Deep Purple, David Bowie, Kiss, Creedence Clearwater Revival, Sweet, Neil Diamond en Tol Hansse; maar ook beelden van het popfestival in Kralingen, Eddy Becker die ABBA interviewt, fragmenten uit verschillende tv-muziekprogramma’s uit die tijd, waaronder hoogtepunten uit het Grand Gala Du Disque.
De box “Testament van de Seventies” is uitgebracht door Universal Music in Baarn, in samenwerking met BR Music en is verkrijgbaar in iedere cd- en dvd-winkel en ook op de cd- en dvd-afdeling van de warenhuizen.

Artikel nummer 530 640-0 (universal music)

Op bijgaande foto zien we de groep aanwezige prominenten, boven v.l.n.r. José Hoebee, Marga Scheijde, Margriet Eshuis, Wim T Schippers en Ad Visser.
Onder v.l.n.r. Leo Blokhuis, Ad Bouman, Rob Bolland, Tom Blomberg en Hans van Hemert.
Bronmelding foto: UM/GL/Van Zijst