Jeanne Kooijmans wint Radiobitches Oeuvre Award

29-05-2008 @ 12:14

Jeanne Kooijmans is de trotse winnares van de Oeuvre Award bij de Radiobitches Awards 2008! De jury heeft haar gekozen als winnares van deze award nadat professionals uit de radiowereld een pre-selectie hebben gemaakt van mogelijke winnaressen. Jeanne Kooijmans (45) wint deze prijs vanwege haar geweldige stem en haar uitgebreide radiocarrière die begon op 24-jarige leeftijd in 1987.
Ik maak geen radioprogramma’s om prijzen te winnen, maar nu ik de Ouevre Award win is de erkenning voor wat ik doe meer dan welkom!’, aldus Jeanne Kooijmans.
Het meest bekend werd ze met de Breakfast Club (KRO, 3FM) dat ze samen met Peter van Bruggen vijf jaar lang presenteerde. Maar ook programma’s als Adres Onbekend, Tijd Voor Twee en Het theater van het sentiment (KRO, Radio 2) dat in 2007 nog een Gouden Radioring won, staan op haar CV. Sinds september 2006 presenteert ze dagelijks Café Kooijmans op Radio 5.
Op 16 juni zal Jeanne Kooijmans de award in ontvangst nemen tijdens een sensationele awardshow in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum.

De openingsact van de Radiobitches Awards 2008 wordt verzorgd door één van de grootste beloftes van de Nederlandse popscene: Krause. Zij won de Grote Prijs van Nederland en de Lopend Vuur Pitch van Sony BMG . Daarnaast treden op deze spectaculaire avond GEM, Shane Shu en Kraak & Smaak op.