Stemming Duiveltjes geopend

21-03-2008 @ 11:05

De verkiezing van de Duiveltjes, de meest prestigieuze Nederlandse muziekprijs, gaat weer van start. Wie zijn de beste zanger, gitarist, bassist, drummer, toetsenist, dj/producer en wat is het beste poppodium van Nederland? De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Muzikantendag in poppodium 013 Tilburg op zaterdag 17 mei.
Breng nu je stem uit. Let op: voorwaarde is wel dat je zelf ook muzikant bent. Op de stempagina kun je aangeven wie jij de beste muzikanten van 2006 vindt. Daarom vragen wij iedereen om zijn/haar naam, een geldig e-mailadres en de band waarin hij/zij speelt in te vullen. Om het wat makkelijker te maken hebben we een voorselectie gemaakt. Het staat iedereen echter vrij een naam in te vullen die niet op deze lijsten voorkomt. Je kunt tot en met 15 april je stem uitbrengen. Let op: je mag maar één keer stemmen.
Ga naar de http://duiveltjes.npi.nl

De Duiveltjes zijn muziekprijzen van Muziek Centrum Nederland voor de beste Nederlandse popmuzikanten en het beste poppodium van het afgelopen jaar. Bijzonder is dat de prijswinnaars niet - zoals bij andere verkiezingen - worden gekozen door een jury of het publiek, maar door hun collega-muzikanten. De naam Duiveltje is een verwijzing naar de legende rondom bluesgitarist Robert Johnson, die op de ‘crossroads’ zijn ziel aan de duivel verkocht en zo de beste gitarist ter wereld werd.
De afgelopen jaren mochten onder andere Anouk, Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), Manuel Hugas (Kane), Kraak & Smaak, Dennis van Leeuwen (Kane), Daan Schinkel (zZz), Bart Geevers (Peter Pan Speedrock), Junkie XL en Paradiso een Duiveltje in ontvangst nemen. De prijs bestaat – naast eeuwige roem - uit een grote door Peter te Bos (Claw Boys Claw) ontworpen medaille.

website: http://www.popinstituut.nl/