Uitreiking prijzen voor beste muzikanten van Nederland

13-05-2007 @ 12:09

Jack Poels en Dennis van Leeuwen winnen Duiveltje
Tijdens de Muzikantendag in de Melkweg in Amsterdam op zaterdag 12 mei 2007 zijn voor het vijfde achtereenvolgende jaar de Duiveltjes uitgereikt, de muziekprijs van het Nationaal Pop Instituut voor de beste Nederlandse popmuzikanten en het beste poppodium van het afgelopen jaar.
Bijzonder is dat de prijswinnaars niet - zoals bij veel andere verkiezingen - zijn gekozen door een jury of het publiek, maar door hun collega-muzikanten. Zo'n 1.000 muzikanten hebben op de website www.popinstituut.nl hun stem uitgebracht op hun favoriete gitarist, bassist, drummer, zanger, toetsenist, dj/producer en het beste podium van Nederland. Dat leverde de volgende uitslag op:

Beste zanger(es): Jack Poels (Rowwen Hèze)
Beste gitarist: Dennis van Leeuwen (Kane)
Beste bassist: Manuel Hugas (Diverse bands)
Beste drummer: Hans Eijkenaar (Anouk e.a.)
Beste toetsenist: Daan Schinkel (zZz)
Beste DJ/Producer: Kraak & Smaak (Mark Kneppers, Oscar De Jong, Wim Plug)
Beste podium: Paradiso, Amsterdam

De winnaars kregen tijdens de Muzikantendag in de Melkweg hun Duiveltje overhandigd door ex-Herman Brood-manager Koos van Dijk. Deze speciaal door Peter te Bos (zanger Claw Boys Claw) ontworpen trofee is een verwijzing naar de legende rondom bluesgitarist Robert Johnson, die op de 'crossroads' zijn ziel aan de duivel verkocht en zo de beste gitarist ter wereld werd.
Eerdere winnaars waren onder andere Marco Borsato, Paskal Jakobsen (Bløf), Anouk, Martijn Bosman (Kane), Michel van Schie (Anouk), Will Maas (Ilse DeLange) en Tiësto.