Life Time Achievement voor Cor Schlösser

02-05-2011 @ 16:48

Directeur Cor Schlösser van de Melkweg in Amsterdam wordt tijdens het Gala van de Popmuziek op 11 mei 2011 in de Melkweg Rabozaal geëerd met het speciale Life Time Achievement Duiveltje.

De prijs wordt hem toegekend door de initiatiefnemers van het Gala: Music Manager Forum Nederland, Nederlandse Vereniging van Agents en Boekers, Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals en Muziek Centrum Nederland.

Cor Schlösser (1946, Kerkrade) neemt deze zomer afscheid van de Melkweg, die hij in 1970 mede oprichtte. Hij stond vervolgens zo’n 40 jaar aan het roer van de organisatie. Onder zijn leiding groeide de Melkweg uit tot een bloeiende cultuurtempel met vijf zalen vol muziek, dans/theater, film, fotografie en mediakunst. De realisering van de Rabozaal, in nauwe samenwerking met de Stadsschouwburg en Toneelgroep Amsterdam, was de kroon op het werk en het heeft dan ook een zekere symboliek dat Cor Schlösser juist daar het Duiveltje voor Life Time Achievement in ontvangst zal mogen nemen.

De Duiveltjes zijn de muziekprijzen van Muziek Centrum Nederland voor het live-popcircuit in 12 categorieën: Beste Zanger, Zangeres, Gitarist, Bassist, Drummer, Toetsenist, Podium, Festival, Manager, Programmeur, Boeker en Life Time Achievement. De prijs is genoemd naar de legende rondom bluesgitarist Robert Johnson, die op de ‘crossroads zijn ziel aan de duivel verkocht en zo de beste gitarist ter wereld werd’. De winnaars ontvangen een bronzen beeld van een Duiveltje, gemaakt door vormgever Peter te Bos.

Gala van de Popmuziek
De Duiveltjes worden uitgereikt tijdens het Gala van de Popmuziek dat woensdag 11 mei voor de derde maal gehouden wordt in de Melkweg Rabozaal. Het Gala van de Popmuziek wordt georganiseerd door Muziek Centrum Nederland, in samenwerking met het Music Manager Forum Nederland. Met dank aan de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals en de Nederlandse Vereniging van Agents en Boekers.