THE CLOUD ROOM SCOORT BINNENKORT HIT MET 'HEY NOW NOW'

22-11-2007 @ 17:29

The Cloud Room komt uit Brooklyn New York. De groep bestaat sinds 2002. Hun debuutalbum “The Cloud Room” verscheen in 2005 en dat album brachten ze in eigen beheer uit. Op dit album staat ook het nummer “Hey now now”. Via MP3 blogs kreeg de groep al vrij snel veel aandacht en groeide de populariteit in korte tijd. Echter geen groot muzieklabel die in hen geinteresseerd bleek. Daarmee werd ook de weg naar radiosupport bij nationale radiostations een probleem.
De groep bestaat uit: J Stuart (zang/gitaar), Jason Pharr (drums), Jon Petrow (basgitaar), David Horowitz (gitaar), Steve Milton (toetsen).
In 2006 werd het nummer “Hey now now” door het Amerikaanse muziekmagazine “Rolling Stone” uitverkoren bij de 10 beste singles van het jaar. Later in 2006 werd het 2e album opgenomen in het apartement van de zanger. Echter door een brand ging verloor de groep al haar instrumenten, de opnamen van het album zijn gelukkig wel gespaard gebleven. Dit jaar werd de groep benaderd door Pepsi met het verzoek om hun nummer “Hey now now” te mogen gebruiken voor de nieuwe Pepsi-campagne. Voor het eerst werd een niet getekende groep hiervoor benaderd. Niet getekend bij een platenlabel dus.
September van dit jaar speelde de groep in Polen op het Sopot Festival. In oktober volgde een toer door Engeland. Onlangs verscheen in de VS de EP “Please don’t almost kill me”.
Afgelopen week werd bekend dat de groep is getekend door muziek label Go Entertainment, het label van o.a. Paul Carrack, Colin Blunstone/Rod Argent, Marillion, Jimmy Barnes, Ronnie Spector e.v.a.

Clip: http://www.youtube.com/watch?v=3aAza2nwa8Y

album: The Cloud Room

single: "Hey now now"

label: go entertainment

website: http://www.thecloudroom.com/