RUFUS WAINWRIGHT 20 NOVEMBER IN AMSTERDAM

03-07-2007 @ 17:26

De Canadees-Amerikaanse singer/songwriter Rufus Wainwright geeft op 20 november samen met zijn band een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Hij is de meest vooraanstaande singer/songwriter van zijn generatie en werd na zijn debuutalbum 'Rufus Wainwright' uit 1998 een ware cultheld. 
Zijn bohemian lifestyle en briljante mix van theatrale pop, vaudeville, jazz en folkmuziek zorgt voor lovende kritieken van zowel het publiek als de muziekpers. Elton John noemt hem de beste songwriter ooit. Hij is inspiratiebron voor o.a. Keane en Scissor Sisters. Sting roemt zijn tijdloze harmoniën en ook Alanis Morissette, Leonard Cohen en het designersduo Victor&Rolf zijn weg van hem.
Rufus Wainwright, geboren in 1973 en opgegroeid in Montreal, proeft al vroeg aan het artiestenleven. Als 13-jarige toert hij met zijn moeder, tante en zus als de 'McGarrigle Sisters and Family' en ontvangt een jaar later al belangrijke onderscheidingen zoals de Juno (de Canadese Grammy) voor 'Most Promising Young Artist'. Als tiener is hij fan van Edith Piaf, Al Jolson en Judy Garland en stort hij zich op cabaret en opera. Invloeden die te horen zijn op zijn eerste album 'Rufus Wainwright' uit 1998 dat door Rolling Stone Magazine beschouwd werd als het beste album van het jaar. Op zijn albums ‘Want 1′ en ‘Want 2′ vindt hij zijn eigen karakteristieke bombastische stijl. Zijn huidige single 'Going To A Town' is afkomstig van zijn 5e studio album 'Release The Stars' dat in mei uitkwam.
Voordat hij terugkomt in november, kunnen de fans Rufus al op 5 juli zien in Groningen waar hij een concert geeft in een uitverkochte Oosterpoort.
An evening with RUFUS WAINWRIGHT and band
Dinsdag 20 november 2007
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 39, € 37 en € 35 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur.