RUFUS WAINWRIGHT SOLO IN CARRÉ

23-02-2010 @ 14:16

De Canadees-Amerikaanse singer/songwriter Rufus Wainwright geeft op 3 juni een solo concert in Koninklijk Theater Carré als onderdeel van zijn uitgebreide Europese tour die op 11 april start in the UK in Southampton. 

Rufus Wainwright, geboren in 1973 en opgegroeid in Montreal, proeft al vroeg aan het artiestenleven. Als dertienjarige tourt hij met zijn moeder, tante en zus als de 'McGarrigle Sisters and Family' en ontvangt een jaar later al belangrijke onderscheidingen zoals de Juno (de Canadese Grammy) voor 'Most Promising Young Artist'. Als tiener is hij fan van Edith Piaf, Al Jolson en Judy Garland en stort hij zich op cabaret en opera. Invloeden die te horen zijn op zijn eerste album 'Rufus Wainwright' uit 1998 dat door Rolling Stone Magazine beschouwd werd als het beste album van het jaar. Voor zijn album ‘Rufus Does Judy at Carnegie Hall’ ontvangt hij in 2009 een Grammy Nominatie.

Zijn bohemian lifestyle en briljante mix van theatrale pop, vaudeville, jazz en folkmuziek zorgt voor lovende kritieken van zowel het publiek als de muziekpers. Elton John noemt hem de grootste songwriter van de planeet. Hij is inspiratiebron voor Keane en the Scissor Sisters. Sting roemt zijn tijdloze harmoniën en ook Alanis Morissette, Leonard Cohen en het designersduo Victor&Rolf zijn weg van hem.

Dit voorjaar verschijnt zijn nieuwe, zesde studio album ‘Days Are Nights: Songs for Lulu’. Hierop heeft Wainwright zich laten inspireren door de Engelse schrijver William Shakespeare. Het solo concert in Carré bestaat uit twee sets. Wainwright trad in 2007 voor het laatst op in Nederland in een uitverkochte Heineken Musical Hall.

RUFUS WAINWRIGHT - DAYS ARE NIGHTS: SONGS FOR LULU
Donderdag 3 juni 2010
Koninklijk Theater Carré - Amsterdam
Entree: € 50, € 53, € 56, € 59 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.rufuswainwright.com/