LOWLANDS PAKT UIT MET INTERNATIONAAL STAND-UP COMEDY PROGRAMMA

21-06-2007 @ 17:02

Night of Comedy en Comedytrain samen in programmering
Het Lowlands Festival pakt dit jaar uit met een vernieuwde stand-up comedy programmering. Voor het eerst is een deel van de programmering in handen gegeven van het bekende collectief Comedytrain, terwijl Night of Comedy traditiegetrouw de rest van de line-up heeft ingevuld. Internationale toppers als Doug Stanhope en Steve Rawlings staan voor het eerst zij aan zij met Nederlandse helden als Jan Jaap van der Wal en De Lama`s.
Comedy is al jarenlang een van de succesnummers in de theatertent Juliet op het Lowlands Festival. Dit jaar programmeert de organisatie extra veel comedy. Bovendien stonden er niet eerder zulke grote internationale namen op het programma. De programmering werd dit jaar in handen gegeven van Night of Comedy en Comedytrain die elk de helft van de line-up samenstelden.

Night of Comedy
presenteert op Lowlands twee shows van de niet alleen op Lowlands mateloos populaire De Lama`s die voor de derde maal op rij het festival aandoen. Niet voor de poes is het Amerikaanse collectief Danger Zone, met onder andere Jason Rouse, die met hun expliciete humor graag de grenzen van de goede smaak opzoeken. De Brit Steve Rawlings is met zijn combinatie van stand-up en hilarische jongleer- en circusstunts een buitenbeentje van internationale klasse. Van eigen bodem ten slotte is ook Guido Weijers van de partij en presenteert A Night of Comedy in een eigen show haar nieuwste opkomend talent te weten: Bob MacLaren (MC), Patrick Laureij, Steven Stol, Bram van der Velde en Martijn Oosterhuis.

Comedytrain pakt uit met de meest in het oog springende internationale naam: Doug Stanhope. Stanhope staat bekend als een genadeloos scherp comedian en geniet grote bekendheid in Amerika dankzij verschijningen op NBC, Fox en Comedy Central. Op Lowlands zal hij twee shows geven en ook nog als MC fungeren tijdens de twee optredens van The Unbookables. Dit Amerikaanse collectief heeft haar naam niet gestolen: in Amerika komen ze nauwelijks aan optreden toe vanwege hun bijzonder expliciete humor… Daarnaast wordt er uitgekeken naar de twee optredens van Jan Jaap van der Wal, de laatste jaren uitgegroeid tot een van Nederlands toonaangevende cabaretiers. Verder presenteert de Comedytrain Ronald Goedemondt, de Amerikaan Arj Barker en een eigen show met een selectie van hun beste nieuwe talent.

Het volledige comedy programma is te vinden op www.lowlands.nl

A Campingflight to Lowlands Paradise 2007, 17 18 19 augustus 2007, Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen.

Ticketinfo: € 125,- (3 dagen festival incl. kamperen met tent, parkeren, pendelbus, excl. servicekosten); Combi-ticket: € 144,50 (idem + 3 dagen toegang tot Walibi World tijdens het festivalweekend OF 1 dag toegang tot Walibi World op een datum naar keuze in 2007 met uitzondering van donderdag 16 augustus en maandag 20 augustus).

Camper Camping-ticket: € 35 ,- (geldig voor 1 camper/caravan + 1 (voor)tent op max 30m2, excl servicekosten). Te koop zolang de voorraad strekt.

Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, Free Record Shops, VVV`s, GWK`s, AUB Ticket Shop, 0900-300.1250 (€ 0,45 p.m.), www.ticketservice.nl en de bekende Lowlands voorverkoopadressen. Kaartverkoop in Belgie door FNAC via de filialen, Ticket Fnac 0900 00 600 (€ 0,45/min.) en www.fnac.be.

A Campingflight to Lowlands Paradise 2007 wordt mede mogelijk gemaakt door: Grolsch & Essent.