De officiële ochtendkrant van Lowlands verschijnt dit jaar één op één ook online

10-08-2006 @ 14:56

Online-editie verschijnt gelijktijdig met papieren editie voor Lowlanders

De officile ochtendkrant van Lowlands zal dit jaar n op n ook online verschijnen. Het is de 9e jaargang van de Daily Paradise. Hoofdredacteur Swie Tio maakte de primeur van de wereldwijde verschijning woensdagavond 9 augustus bekend in Kink FM-radioprogramma NightLiveXS. Momenteel wordt al hard gewerkt aan de preproductie en opbouw van de tijdelijke redactie-burelen op het Lowlands-terrein. De online-variant van de populaire festivalkrant zal praktisch gelijktijdig verschijnen met de inmiddels overbekende papieren editie. Dit jaar werkt een redactieteam van bijna dertig muziekliefhebbers onder leiding van LiveXS Popmagazine aan de negende jaargang. De eerste Daily Paradise van 2006 verschijnt vrijdagochtend 18 augustus.
De Lowlands-organisatie maakte vorige week al bekend dat er dit jaar voor de eerste maal op maandagochtend ook een vierde editie van de Daily Paradise zal uitkomen. Deze door hoofdsponsor Grolsch mede mogelijk gemaakte editie zal voornamelijk fotos bevatten. Ook dit jaar zal de Daily Paradise door twaalf postbodes aan het publiek worden overhandigd. De online-editie wordt op vrijdag 18 tot en met maandagochtend 21 augustus gepubliceerd via www.livexs.nl en zal vervolgens blijvend beschikbaar zijn.
Producent Klaas Leegwater vraagt zich af hoeveel mensen daadwerkelijk genteresseerd zullen zijn in het rechtstreekse nieuws van Lowlands zoals de Daily Paradise dat brengt, maar is erg nieuwsgierig naar de potentile extra belangstelling. 'Waarschijnlijk zal het bereik van de Daily Paradise minimaal verdubbelen door meelezende thuisblijvers', aldus Leegwater. Met het verschijnen van de online-variant van de Daily Paradise wordt volgende week ook officieel de functie 'festivals op de LiveXS Website in gebruik genomen. LiveXS maakte eerder deze week bekend dat het maandelijkse LiveXS Popmagazine als aanvulling op de papieren variant vanaf 29 september eveneens (maandelijks) online zal gaan verschijnen.
meer informatie:
http://www.livexs.nl
www.lowlands.nl