Hoog gespannen verwachtingen voor 'WHATEVER WE WANNA' van LEANN RIMES

23-05-2006 @ 00:28

Op 2 juni verschijnt WHATEVER WE WANNA, een nieuw studioalbum van LEANN RIMES. Opgenomen met producer Dan Huff, o.a. bekend door zijn artistieke bedrijvigheden met Ronan Keating en Shania Twain. Het overgrote deel van het uiterst gevarieerde repertoire is geschreven door LeAnn, samen met songschrijvers zoals Darrel Brown en Dennis Matkosky. De eerste single van het album is de mooie ballad Strong.

LEANN RIMES is 23 jaar geleden geboren in Jackson, Mississippi, opgegroeid in Texas en tegenwoordig wonend in Nashville, Tennessee. LeAnn krijgt, nauwelijks acht jaar oud, landelijke bekendheid als winnares van Star Search. Ze heeft het jaar ervoor al haar eerste album gemaakt en telt elf lentes wanneer haar tweede album wordt opgenomen in de beroemde Norman Petty studio in Clovis, New Mexico, waar Buddy Holly en andere rockpioniers hun klassiekers hebben vastgelegd. En van de songs die LeAnn in Clovis opneemt is Blue, geschreven voor countrylegende Patsy Cline die door haar overlijden het nummer niet heeft kunnen vereeuwigen. Wanneer Mike Curb in Nashville LeAnns versie van Blue hoort is hij zo onder de indruk dat hij de zangeres onmiddellijk contracteert voor zijn label. Het debuutalbum van LEANN RIMES voor Curb krijgt dan ook Blue mee als titel en maakt een ster van haar. Meer dan 8 miljoen exemplaren worden ervan verkocht en LeAnn wordt prompt gehonoreerd met twee Grammy Awards. Tot dusver heeft LeAnn wereldwijd meer dan 37 miljoen albums verkocht, en heeft ze ook buiten Amerika talrijke top 10 hits gescoord. In Nederland scoorde ze grote hits met 'How do I live' (#4) en met 'Can't Fight the Moonlight' (#1).
Onnodig te melden dat de verwachtingen voor WHATEVER WE WANNA hoog zijn gespannen. In songs zoals And It Feels Like, Some People, Strong, Rumour, Long Night en Headphones schittert de natuurlijke rijkdom van LeAnns stem en laat ze geen noot onder belicht. Eerlijk is eerlijk, wie had nders verwacht?
(warner music)