Shania Twain geeft eerste Europese concerten in dertien jaar

09-10-2017 @ 10:45

Countrypop superster Shania Twain heeft extra concerten aagekondigd voor haar Europese tournee in 2018. Op donderdag 11 oktober treedt ze op in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Nadat ze eerder al concerten in Groot-Brittannië aankondigde, maakt Shania Twain nu bekend haar Europese tournee met nog eens negen data uit te breiden, waaronder een optreden op donderdag 11 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. Haar tournee in de herfst van 2018 door Europa wordt de eerste sinds maar liefst dertien jaar: haar laatste tot nu toe was de succesvolle Up! Tour uit 2004.

Haar carrière duurt al drie decennia, maar Shania Twain heeft nooit beter geklonken. Op haar gloednieuwe album ‘NOW', neemt ze voor het eerst de rol van de enige songschrijver en co-producer op zich. Het album bevat de singles ‘Swinging With My Eyes Closed’ en het vrolijke, radiovriendelijke ‘Life’s About To Get Good’, de eerste track die werd uitgebracht.

In het Verenigd Koninkrijk deed Shania onlangs al van zich spreken met optredens in ‘Strictly Come Dancing’ en ‘The One Show’, ook was ze daar te gast bij de Radio 2 Breakfast Show van Chris Evans. Afgelopen zomer gaf de zangeres bovendien al een bijzonder optreden op het BBC Radio 2 Live in het Londense Hyde Park. Volgens Shania zelf is het nu ‘tijd om er weer op uit te trekken en de muziek de kans te geven een eigen leven te leiden!’.

Speeldata:
September 2018
Vrijdag 21 GLASGOW, Glasgow SSE Hydro
Zaterdag 22 MANCHESTER, Manchester Arena
Maandag 24 BIRMINGHAM, Birmingham Arena
Woensdag 26 IRELAND, Dublin 3Arena
Donderdag 27 IRELAND, Dublin 3Arena
Zaterdag 29 BELFAST, Belfast SSE Arena

Oktober 2018
Dinsdag 2 LONDEN, London O2 Arena
Vrijdag 5 DUITSLAND, Munich Olympiahalle*
Zaterdag 6 TSJECHIË, Prague O2 Arena
Maandag 8 DUITSLAND, Cologne Lanxess Arena*
Woensdag 10 BELGIË, Antwerp Sportpaleis
Donderdag 11 NEDERLAND, Amsterdam Ziggo Dome
Zaterdag 13 DUITSLAND, Hamburg O2 World*
Zondag 14 DENEMARKEN, Copenhagen Royal Arena
Dinsdag 16 NOORWEGEN, Oslo Spektrum
Woensdag 17 ZWEDEN, Stockholm Ericsson Globe

Tickets zijn vanaf vrijdag 13 oktober te koop via Ticketmaster.
* Kaarten voor de concerten in München, Keulen en Hamburg gaan op vrijdag 27 oktober in de verkoop.

Shania zette al vijf Grammy Awards op haar naam en is de regerende Queen of Country Pop. Met wereldwijd 90 miljoen verkochte albums blijft ze de bestverkopende vrouwelijke country-artiest ooit. Onder haar albums bevinden zich haar platina debuutalbum ‘Shania Twain’ uit 1993; het Grammy Award-winnende en met dubbel diamant beloonde ‘The Woman In Me’ uit 1995; ‘Come On Over’, dat met 40 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd nog steeds het bestverkopende countryalbum ooit is én bij Soundscan zelfs het bestverkopende album van een vrouwelijke artiest in welk genre dan ook; en Up!, Shania’s derde diamanten album op rij.

Als erkenning voor haar ongelooflijke impact en muzikale prestaties is Shania Twain de eerste en enige vrouwelijke artiest die CMT’s Artist of a Lifetime Award ontving. Ze werd ook beloond met de Icon Award bij Billboard’s Women in Music ceremonie. Onder Shania’s hits zijn klassiekers als ‘That Don’t Impress Me Much’, ‘You’re Still The On e’, ‘Man! I Feel Like A Woman’ en ‘I’m Gonna Getcha Good’.

Shania Twain - Shania NOW Tour

Donderdag 11 oktober 2018 | Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang:19:30 | Entree: € 39, € 49, € 59 en € 67 (excl. servicekosten)