Ierse hiphopper JyellowL scoort FIFA 20-soundtrack

04-10-2019 @ 10:49

De track 'Ozone' van de Ierse hiphopper JyellowL is te horen onder de invloedrijke FIFA-series, een voetbalspel dat door ruim 45 miljoen gamers wereldwijd wordt gespeeld. De FIFA20-Soundtrack is een volgende mijlpaal in het jaar waarin de door het Nederlandse label Gentlemen Recordings getekende hiphopper al ruim een miljoen gecombineerde streams haalde.

De FIFA-soundtrack staat bekend als een spannende en niet voor de hand liggende selectie tracks, waar ontwikkelaar Electronic Arts (EA Sports) elk jaar weer voor geprezen wordt door de tientallen miljoen spelers van de serie. JyellowL, zelf een fanatiek FIFA-speler, is logischerwijs in de wolken met de selectie, waarbij Ozone te horen is naast grootgewichten als Major Lazor, Foals en ROSALIÁ.

JyellowL
Dit jaar bracht de Ierse hiphopper van Jamaicaanse en Nigeriaanse ouders de singles ‘Ozone en opvolger ‘Tek Time’ uit via Gentlemen Recordings. Het leverde gecombineerd over alle streamingsplatformen een miljoen unieke plays op met dank aan de invloedrijke ‘Who We Be’ playlist, de grootste hiphop-playlist van het Verenigd Koninkrijk. In 2020 verschijnt zijn debuutalbum. Op 4 oktober speelt JyellowL zijn eerste Nederlandse headlineshow in STECK, Delft. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.tickets.steck.nl