Death Letters in nieuwe game Electronic Arts

27-10-2011 @ 17:36

De jonge band Death Letters, die dit jaar via PIAS hun tweede album “Post-Historic” hebben uitgebracht, beginnen internationaal een goede naam op te bouwen. Het duo, bestaande uit Duende Ariza Lora (20) en Victor Brandt (19), zijn te vinden in een nieuwe release van Electronic Arts, namelijk ijshockey-game NHL12.

Death Letters komen net terug van een 3-weekse tour door de VS, die hun bracht in steden als Los Angeles, Portland, Seattle en New York. “Een fantastische trip”, aldus gitarist Duende Ariza Lora, “en het effect van NHL12 was ook al te merken. De game is net uit, en er kwamen nu al mensen naar ons kijken, die ons kennen van de soundtrack en daardoor ook het album gekocht hebben. Een heel groot compliment, en dat terwijl de song die erin zit, “I Wish I Could Steal a Sunset”, toch wel één van de hardere nummers is op het album en bijvoorbeeld niet echt geschikt als single. Ik vind het heel tof, dat je door zo’n game weer een nieuw publiek kan bereiken, wereldwijd.

Er is maar even tijd om de jetlag uit te slapen, voordat Death Letters in Europa weer aan de slag gaan. Voor de komende periode staat een druk tourschema gepland, met optredens in Nederland, Belgie en Frankrijk. Volgend jaar zal Post-Historic ook in Duitsland uitgebracht worden, hetgeen natuurlijk wordt opgevolgd door een clubtour en hopelijk een goed festivalseizoen in heel Europa. “Het is mij allang duidelijk dat onze band net zoveel fans kan bereiken buiten Nederland als in ons land zelf. We gaan er dan ook uithalen wat erin zit, en daarnaast keihard werken aan ons derde album.”

Een promofilmpje van Death Letters in NHL12 is te zien via http://youtube

Live:
29-Oct Eindhoven Effenaar
04-Nov Dordrecht Bibelot
05-Nov Haarlem Patronaat
11-Nov Leeuwarden Asteriks
12-Nov Venlo Perron 55
18-Nov Hengelo Metropool
19-Nov Lelystad Underground
24-Nov Amersfoort De Kelder
26-Nov Hilversum Vorstin
01-Dec Groningen Vera

http://www.deathletters.net/