The Cranberries spelen hun grootste hits met strijkkwartet, nieuwe datum 16 juni

19-05-2017 @ 21:55

Afgelast concert van 10 mei wordt op 16 juni ingehaald. Extra kaarten beschikbaar.

Het concert van The Cranberries in Carré dat de band op 10 mei j.l. wegens ziekte van zangeres Dolores helaas heeft moeten afgelasten, wordt op 16 juni van dit jaar ingehaald.
In het tourschema van de band en in de agenda van Carré kon geen overeenkomstige vrije datum kon worden gevonden, en daarom vindt deze speciale show van The Cranberries nu plaats in het RAI theater in Amsterdam. Aangezien de capaciteit van dit theater groter is dan die van Carré komt er een beperkt aantal kaarten in de verkoop. 

The Cranberries maakt in de jaren 90 furore met hits als ‘Linger’, ‘Zombie’ en ‘Dreams.’ De band, bestaande uit zangeres Dolores O'Riordan, gitarist Noel Hogan, bassist Mike Hogan en drummer Fergal Lawler brachten een verfrissend indiegeluid met Celtisch aandoende zang, midden in de hoogtijdagen van de grunge. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 40 miljoen albums verkocht en tegenwoordig heeft de band meer dan 2 miljoen streams per maand op Spotify.

De vier eerste albums van de band, ‘Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?’, ‘No Need to Argue’, ‘To the Faithful Departed’ en ‘Bury the Hatchet’ hebben in de jaren 90 allemaal een top20 postitie in de Billboard Album top 200 behaald.

Deze tour is een unieke mogelijkheid hun grootste hits te zien in een speciale uitvoering. Gestript tot het bot, en onder begeleiding van een strijkkwartet.

We are really excited about taking this tour on the road. In recent months we have been working with the Irish Chamber Orchestra at the University of Limerick, Ireland on the string versions of our best known songs. While we have played “unplugged” before, this tour promises to be particularly special”, aldus Noel Hogan.

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

The Cranberries – Performing their hits with a string quartet
Vrijdag 16 juni 2017 | RAI Theater, Amsterdam

Aanvang 20:00 | Entree: vanaf €49,- (excl sk)