CRANBERRIES OP 23 MAART NAAR DE HEINEKEN MUSIC HALL

13-10-2009 @ 11:40

Op dinsdag 23 maart 2010 geven The Cranberries een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Dolores O’Riordan
en de oorspronkelijke leden van The Cranberries komen voor het eerst in bijna zeven jaar weer bij elkaar voor een reeks concerten, waarbij ze op 23 maart Nederland aandoen.

Alhoewel The Cranberries officieel nooit uit elkaar zijn gegaan, realiseerde de band zich met een intiem optreden in Dublin in januari van dit jaar hoezeer ze elkaar gemist hadden. Gitarist en co-songwriter Noel Hogan verklaarde “De laatste paar jaar heeft ieder bandlid tijd gehad om te werken aan diverse andere projecten en we hebben daar allemaal veel ervaring mee opgedaan. Daarom is het nu tijd om deze ervaringen te gebruiken en weer met de band te gaan toeren.

Het door O’Riordan geschreven nummer ‘Linger', van het debuutalbum ‘Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We’ werd een groot succes in de Verenigde Staten en later ook in Groot Brittannië. Wereldwijde bekendheid kwam met het protestlied ‘Zombie’, tegen het geweld tussen de katholieken en protestanten in Noord-Ierland in de jaren 90, van het tweede album ‘No Need To Argue’. Dit album bracht de band een immense populariteit in heel Europa en de VS. Andere grote hits waren 'Ridiculous Thoughts' en 'Ode to My Family'. The Cranberries hebben in total vier top 20 Billboard albums en acht hitsingles en hebben wereldwijd meer dan 40 miljoen platen verkocht. The Cranberries hebben in diverse tv-shows opgetreden zoals The Tonight Show met Jay Leno en The Late Show met David Letterman en verschenen op magazine covers zoals die van Rolling Stone en Spin Magazine.

The Cranberries bestaan uit Dolores O'Riordan, Noel Hogan, Mike Hogan en Fergal Lawler.
THE CRANBERRIES
Dinsdag 23 maart 2010
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 49 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

http://www.cranberries.com/