Stef Kamil Carlens presenteert eerste soloalbum in Nederlandse poppodia

20-01-2017 @ 17:30

Dit jaar maakt Stef Kamil Carlens zijn rentree in het popcircuit met Stuck In The Status Quo, een prachtig album waarop al zijn sterktes volop worden uitgespeeld. Bovendien treedt hij daarmee voor het eerst naar buiten onder zijn eigen naam. Voor de goede orde: Stef Kamil komt uit Zita Swoon Group en die bestaat nog. Alleen wilde hij de songs dit keer dichter bij zichzelf houden. Stef Kamil presenteert het album op 7 mei in Mezz (Breda), op 10 mei in Bitterzoet (Amsterdam) en op 12 mei in Muziekgieterij (Maastricht). 

"Ik heb weinig uit handen gegeven, en nauwelijks meningen van buitenaf gevraagd. Dit album heeft mijn groove, mijn soul, mijn ritmisch gevoel. Ik heb alle gitaren gespeeld, veel van de keyboards, de percussie en ook een paar baspartijen, wat me er aan herinnerde dat de bas toch één van mijn favoriete instrumenten blijft. Maar op het album én voor de concerten laat ik me wel weer door een schitterende nieuwe groep omringen. Ik kijk er enorm naar uit om weer op grotere pop podia te spelen, want dat heb ik nauwelijks gedaan de voorbije jaren.”

Stuck in The Status Quo is een echt verhalen album geworden, en daarmee begeeft Stef Kamil zich op vertrouwd terrein. "De voorstellingen van Zita Swoon Group draaien altijd om interactie met andere disciplines. Dat boeit me nog steeds. Maar de instant gratification van een popsong schrijven is toch ook plezierig: je schrijft een verhaal, bedenkt er een paar akkoorden en een goeie melodie bij... et voilà. 't Is een heel directe discipline."

De eerste single is 'The journey will be long', een nummer over blind vertrouwen in politici dat keer op keer beschaamd wordt. De tekst dateert al van 2008, maar klinkt vandaag actueler dan ooit. "Als de verkiezing van Donald Trump één ding bewijst, is het wel dat plat populisme werkt. Idem voor Marine Le Pen, Geert Wilders, en de Brexit. Stuk voor stuk negatieve campagnes. Democratie is een prachtig idee, maar het moet dringend herdacht worden, want het wérkt niet meer. De geschiedenis herhaalt zich, en we trappen met z'n allen elke keer opnieuw in dezelfde val.

Stef Kamil Carlens
07.05.2017 Mezz, Breda
Verkoop vanaf 20.01.2017 om 10:00 uur via www.mezz.nl
10.05.2017 Bitterzoet, Amsterdam
Verkoop vanaf 20.01.2017 om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl
12.05.2017 Muziekgieterij, Maastricht
Verkoop vanaf 20.01.2017 om 10:00 uur via www.eventim.nl

https://www.facebook.com/people/Stef-Kamil-Carlens