Eurosonic Noorderslag presenteert conferentie over innovatie en productie

02-10-2014 @ 11:12

Eurosonic Noorderslag lanceert de ‘European Production Innovation Conference & Fair’ (EPIC), een nieuwe conferentie en beurs, die naast de reeds bestaande muziekconferentie van Eurosonic Noorderslag gaat plaatsvinden. EPIC focust zich geheel op innovatie op festivals en podia. Aanvullend hierop continueert Eurosonic Noorderslag het succesvolle Buma Music Meets Tech programma, dat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van muziek en technologie gaat en waar start-ups hun innovaties kunnen presenteren.

EPIC
European Production Innovation Conference & Fair, is een nieuwe conferentie naast de reeds bestaande muziekconferentie van Eurosonic Noorderslag. Deze conferentie en beurs is geheel gericht op innovatie op festivals en podia. De drie EPIC-dagen zijn volledig gevuld met discussies en productpresentaties, ideeën en nieuwe toepassingen voor festivals, concerten, podia en evenementenproductie. Onderdeel van EPIC is SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, waar kennisinstellingen, technische universiteiten en duurzame bedrijven op een interactieve manier bezoekers laten voelen, proeven en ruiken aan (technologische) innovaties op het gebied van duurzaamheid. EPIC is een samenwerking tussen Yourope, Double 2, VVEM, VNPF en Eurosonic Noorderslag.

EPIC vindt van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 januari 2015 in De Oosterpoort in Groningen plaats. De prijs voor een driedaagse passepartout voor EPIC is 45 euro. Een dagkaart kost 25 euro. Kaartjes zijn te koop op de Eurosonic Noorderslag website.
Bedrijven of start-ups die hun product/innovatie op EPIC willen presenteren kunnen contact opnemen met ESNS team.

Buma Music Meets Tech
Het conferentieonderdeel Buma Music Meets Tech biedt showcases over de laatste ontwikkelingen op het gebied van muziek en technologie en geeft bedrijven de mogelijkheid te laten zien wat ze te bieden hebben op het snijvlak van muziek, innovatie en (internet)technologie. Music Meets Tech is verdeeld over drie conferentiedagen, met onder andere showcases uit de online wereld en live muziek sector en de uitreiking van de Buma Music Meets Tech Award (€ 5.000.-) aan de beste start up.
•Organisaties die hun initiatief of start up willen presenteren en daarmee kans willen maken op de Buma Music Meets Tech Award, kunnen zich hier aanmelden.

Naast EPIC en Buma Music Meets Tech, bevat de Eurosonic Noorderslag Conference een regulier conferentieprogramma, een popbeleid-programma en een Music & Media programma:

Popbeleid
Ook dit jaar vindt op donderdag tijdens de Eurosonic Noorderslag Conference het popbeleid-programma plaats, gericht op wethouders, podiumdirecties, cultuurambtenaren en politici. De popsector regelt veel zelf, maar overheidsbeleid is van cruciaal belang, of het nu gaat om regelgeving, beleid of subsidie. Onderwerpen dit jaar zijn onder andere de samenwerking tussen gemeente en podium, de nieuwe gemeentelijke kunstenplannen in de praktijk, alternatieve speelplekken en de totstandkoming van TivoliVredenburg. Aansluitend vindt het POPbeleidsdiner Groningen plaats. Het popbeleid-programma wordt georganiseerd in samenwerking met POPnl, VNPF en VVEM.

Music & Media
Het jaarlijkse Eurosonic Noorderslag conferentie-onderdeel Music & Media op zaterdagmiddag bestaat uit een serie panels over muziek in de media. Het programma beleeft zijn finale met de uitreiking van de Pop Media Prijs. Deze prijs van Hogeschool InHolland heeft als doel om in de breedste zin van het woord de Nederlandse popjournalistiek te stimuleren en wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist.

Agenda Eurosonic Noorderslag Conference

Woensdag 14 januari 2015

European Border Breakers Awards
European Festival Awards
Eurosonic Festival

Donderdag 15 januari 2015

Conferentie:
European Production Innovation Conference & Fair (EPIC)
Buma Music Meets Tech
Popbeleid-programma
• Algemeen conferentieprogramma

Eurosonic Festival

Vrijdag 16 januari 2015

Conferentie:
European Production Innovation Conference & Fair (EPIC)
Buma Music Meets Tech & Awards
• Algemeen conferentieprogramma

Eurosonic Festival

Zaterdag 17 januari 2015

Conferentie:
European Production Innovation Conference & Fair (EPIC)
Buma Music Meets Tech
Music & Media programma + uitreiking Pop Media Prijs
• Algemeen conferentieprogramma

Noorderslag Festival

eurosonic-noorderslag.nl