Powerhouse Music viert eerste jaar met release Powerhouse Music-The First Year

25-09-2014 @ 20:47

Het jonge dance label Powerhouse Music werd ruim een jaar geleden opgericht. Het label sluit nu een eerste succesvol jaar af en viert dit met de release van het album Powerhouse Music - The First Year. Een verzamelalbum met de grootste successen van het afgelopen jaar waarop, als bonus, ook een bijna 40 minuten durende Continuous Mix te vinden is.

General manager Niels Pijpers gaf in juni 2013 het startschot voor Powerhouse Music. Het eerste jaar was direct een veelbewogen jaar voor het label. Met de eerste release MiMiMi van Serebro, die goed was voor de single top vijf, sleepte Powerhouse Music direct een gouden award binnen. Het label profileert zich door wereldwijd zeer actief licenties aan te gaan met gerenommeerde labels. Releases van Powerhouse Music zijn derhalve gedurende het hele jaar prominent aanwezig geweest in dance charts en radio playlisten op nationaal en internationaal niveau.

Zo sleepte het Haagse duo Blasterjaxx in het eerste jaar een gouden, platina en dubbel platina single in de wacht, en stonden zij op #1 in de Zuid Afrikaanse single charts met hun single Faith. Ook het Amsterdamse duo Chocolate Puma mocht onlangs een goud in ontvangst nemen voor hun Powerhouse Music release Step Back. Gedurende het eerste jaar schrijft Powerhouse Music met diverse releases meerdere alarmschijven en Dance Smashes (Radio 538), en Grand slams (SlamFM) op haar naam.

Een jaar na de start van het label maakt Powerhouse Music de balans op en kijkt terug op een jaar waarin tracks en remixen zijn gereleased van onder anderen Tiësto, Blasterjaxx, Chocolate Puma, Laidback Luke, Chris Lake, John Dahlbäck, Basto, Made in June, Alvaro, Sandro Silva én Josh Butler, die de best verkochte deephouse track van 2013 op Beatport op zijn naam schijft.

De grootste successen van Powerhouse Music zijn nu verzameld op het album Powerhouse Music – The First Year dat via iTunes, Spotify en Deezer verkrijgbaar is.

www.powerhousemusic.nl