Nominaties Buma NL Awards 2014 bekend

22-08-2014 @ 12:48

Maar liefst 19 Nederlandse artiesten, verdeeld over 7 categorieën, hebben een nominatie ontvangen voor de Buma NL Awards, de belangrijkste onderscheidingen binnen de Nederlandstalige muziekcultuur. Django Wagner, Jeroen van der Boom en René Froger ontvingen ieder twee nominaties. De prestigieuze muziekvakprijzen worden 18 september uitgereikt tijdens Buma NL, het grootste evenement ter promotie van de Nederlandstalige muziek.

De Buma NL Awards, die dit jaar voor de vijfde keer door Buma Cultuur worden uitgereikt, worden gekozen door een jury die is samengesteld uit professionals in de muziekindustrie. Zij hebben voor deze editie in zeven categorieën de nominaties vastgesteld.

In de categorie Beste Zanger zijn Django Wagner, Frans Duijts en Jannes genomineerd, bij Beste Zangeres zijn Sieneke, Marianne Weber en Samantha Steenwijk. Als Beste Talent gaan de nominaties naar Henk Dissel, Theodoor en Susanna Veldmeijer. Als beste auteurs heeft de vakjury dit jaar Waylon v/d Heijden, Jan Smit en Emile Hartkamp genomineerd. De Toppers doen het goed dit jaar: Samen met Django Wagner en Frans Bauer dingen ze mee naar Beste Live act en daarnaast zijn Jeroen van der Boom (met Nanana) en René Froger (met Juich voor Nederland) genomineerd in de categorie Beste Videoclip waarin ook Ancora met Vrij als de Wind is opgenomen.

Gordon maakt met 'Kom eens dichterbij' kans op een Award in de categorie beste Single, waar hij het moet opnemen tegen Jelle B met 'Annabella' en het nummer 'Vrouwkes' van de Snollebollekes.
Musicalster en tv-presentatrice Antje Monteiro zal op de feestelijke slotavond van Buma NL in Den Bosch de Awards aan de winnende artiesten uitreiken. Er zal die avond weer een Life Time Achievement Award uitgereikt worden.

Beste Zanger
Django Wagner
Frans Duijts
Jannes

Beste Zangeres
Sieneke
Marianne Weber
Samantha Steenwijk

Beste Auteur
Waylon v/d Heijden
Jan Smit
Emile Hartkamp

Beste Talent
Henk Dissel
Theodoor
Susanna Veldmeijer

Beste Single
Gordon - Kom eens dichterbij
Jelle B - Annabella
Snollebollekes – Vrouwkes

Beste Live act
Django Wagner
Toppers
Frans Bauer

Beste Videoclip
Jeroen van der Boom - Nanana
Rene Froger - Juich voor Nederland
Ancora - Vrij als de wind
 
Het toegangsbewijs voor BUMA NL geeft ook recht om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de Buma NL Awards, de feestelijke Awardshow vol muzikale hoogtepunten.

Buma NL werkt samen met de mediapartners Radio NL, Puur NL, Radio Continu, TV Oranje, sterren.nl, VBRO radio en Ment TV die dit jaar de gehele dag live uitzenden vanaf de Parade in Den Bosch.
Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma.

http://www.bumanlmuziekfestival.nl/