Buma NL Awards 2013 voor Django Wagner, Glennis Grace en René Froger

20-09-2013 @ 12:56

Donderdagavond 19 september zijn op de Parade in ‘s-Hertogenbosch de Buma NL Awards 2013 uitgereikt. Dit jaar werd de awardshow gepresenteerd door het SBS6-programma Nederland Muziekland, dat deze zomer nieuw leven is ingeblazen.

Django Wagner won de Buma NL Award voor Beste Zanger.

Glennis Grace kreeg, evenals vorig jaar, de Buma NL Award voor Beste Zangeres.

Waylon van der Heijden werd onderscheiden met de Buma NL Award voor Beste Auteur

Henk Bernard werd uitgeroepen tot Grootste Talent.

René Froger ontving de Buma NL Award voor Beste Video voor zijn clip bij het nummer ‘Daar sta je dan 2013’.

De award voor Beste Live Act ging naar Jannes.

André Hazes ontving postuum de Life Time Achievement Award.

In het SBS6 programma Shownieuws bekend gemaakt dat het nummer ‘Julia’ van Nick & Simon is uitgeroepen tot Beste Single . De Sena Entertainment Award, de prijs voor bewezen diensten in de Nederlandse muziek, is naar Jan Smit gegaan. De uitreiking van de Buma NL Awards wordt op 21 en 28 september in zijn geheel uitgezonden door Nederland Muziekland op SBS6.

De Buma NL Awardshow werd muzikaal omlijst met optredens van Thomas Berge, Henk Bernard, Django Wagner, Vinzzent, Jannes, André Hazes jr., Frans Duijts, Jeroen van der Boom en Glennis Grace. Voorafgaand aan de uitreiking van de Buma NL Awards presenteerde Sena het Nieuw Hollands Talent podium en vond De Voorpret, een programma vol Hollands talent, plaats. De Buma NL Awards zijn elk jaar de feestelijke afsluiting van Buma NL, dé conferentie en het festival voor Hollandse muziek.

De conferentie van Buma NL 2013 richtte zich op de nieuwste ontwikkelingen en welke kansen dat met zich meebrengt. Tijdens het trade dinner zijn de Buma NL vakprijzen uitgereikt. Het boekingsbureau Jan Vis ontving de award in de categorie Beste Boeker en regionale radio goeroe Nico Silvius in de categorie Media. Will Page ontving namens Spotify de award voor Beste Retailer.

Buma NL
Buma NL is het evenement voor de Hollandse muziek en werd voor de vierde maal gehouden in 's-Hertogenbosch. Buma NL bestaat uit een conferentie voor muziekprofessionals, een festival met Hollands talent en de Buma NL Awards, gepresenteerd door Nederland Muziekland. Kijk op www.buma.nl voor meer informatie.

Mediapartners van Buma NL zijn Nederland Muziekland, TV Oranje, Radio Continu, Radio Oranje Nationaal, Radio NL, MentTV, Puur NL, Entertainment Business en Vbro; en werd mede mogelijk gemaakt door Ziggo.

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma en wordt ondersteund door Sena. Buma NL wordt geproduceerd door Brand New Live.

www.buma.nl