Buma viert 100-jarig bestaan met legendarische momenten kleinkunstgeschiedenis

23-05-2013 @ 12:09

Claudia de Breij, Erik van Muiswinkel, Sanne Wallis de Vries, Liesbeth List, Theo Nijland en Rob van de Meeberg brengen hoogtepunten nog eenmaal tot leven

Buma bestaat dit jaar honderd jaar en viert dit met een unieke eenmalige show op 22 juni in het Theater Diligentia in Den Haag. Grote namen uit de kleinkunst brengen de legendarische momenten uit de kleinkunstgeschiedenis nog eenmaal tot leven. De toegang voor deze bijzondere show bedraagt slechts €5.

Rob van de Meeberg kruipt nog eenmaal in zijn veelgeprezen rol als Wim Kan en neemt u mee op een reis door de tijd tijdens dit avondvullende programma. De artiesten zullen naast het zingen van hun eigen werk ook in de huid kruipen van andere grootheden zoals Toon Hermans, Drs. P en Ramses Shaffy.

De volgende artiesten zullen optreden:

Claudia de Breij Erik van Muiswinkel Sanne Wallis De Vries Liesbeth List Theo NijlandRichard Groenendijk Jeroen Zijlstra Louise Korthals Wieteke van Dort Jan van Maanen Zazí & Thijs Maas Alex Klaasen Orkest Martin van Dijk

Productieleider Evert de Vries over het kleinkunstevenement: “Het cabaret- en kleinkunstlied is al iets ouder dan Buma zelf. Het vormt met zijn tekst en muziek een belangrijk onderdeel van het Nederlandstalige repertoire dat door Buma wordt beschermd en geëxploiteerd. Nergens ter wereld is dit repertoire zo tot bloei gekomen als in Nederland. In Diligentia zullen tal van kleinkunstartiesten daar mooie voorbeelden van laten horen. En dat voor maar 5 euro. Een cadeautje van Buma van onschatbare waarde voor iedereen die van dit genre houdt.

Buma Music Academy

Muziekonderwijs dreigt steeds meer te verdwijnen op basisscholen vanwege bezuinigingen. Dat is één van de redenen geweest voor Buma/Stemra om het initiatief Buma Music Academy in het leven te roepen. Buma Music Academy brengt muziekonderwijs terug op basisscholen door dit te financieren.

Op middelbare scholen is het initiatief Buma Music Academy uitgebreider. Naast financiering stimuleert Buma/Stemra het muziekonderwijs door middel van interactieve muzieklespakketten die o.a. door Lange Frans, Krystl en Shary-An worden gegeven en een competitie waarbinnen scholen tegen elkaar strijden om de Buma Music Academy award. Onderdeel van Buma Music Academy is het televisieprogramma Music Academy.

Zeven jubileumevenementen

In de maanden mei tot en met oktober worden zeven muziekevenementen georganiseerd door heel Nederland om het honderdjarig bestaan van Buma/Stemra te vieren. Elk muziekevenement heeft zijn eigen thema, de zeven thema’s zijn: jazz, dance, pop, Nederlandstalig, kleinkunst, multimedia en klassiek. Toegang tot de jubileumevenementen is €5,= per persoon, de opbrengsten van de jubileumevenementen gaan rechtstreeks naar het muziekonderwijs in Nederland via Buma Music Academy.

Naast het werven van fondsen voor Buma Music Academy hebben de jubileumevenementen het doel Nederland (meer) kennis te laten maken met de Nederlandse wereld van muziek. Om de breedte van het muzikale werkterrein van Buma/Stemra weer te geven is de programmering van de jubileumevenementen gebaseerd op gevestigde namen, nieuw talent en verschillende muziekstromingen.

Onderstaand en via de website www.buma100.nl is de programmering van het jazz- dance- pop en Nederlandstalige jubileumevenement te vinden. Kaarten voor de jubileumevenementen zijn te koop via www.ticketservice.nl en de buma100-website.

Jazz | 25 mei | Singer, Laren | Tijden: 15.00 uur - 23.00 uur

Wouter Hamel; Ruben Hein + Band; Michiel Borstlap; Cor Bakker Jazztrio; Sabrina Starke; Beets Brothers; Carlo de Wijs New Hammond Power Trio & Guest; Festival Youth Jazz Orchestra; Ntjam Rosie

Frits Landesbergen Quartet; Sebastiaan van Bavel Trio; Francesca Tandoi; Tim Wes

Dance | 1 juni | Atlantisstrand, Almere | Tijden: 14.00 uur - 23.00 uur

Lucien Foort; Firebeatz; Showtek; Feest DJ Ruud; The Flexican; Billy the Kit; Partysquad; Mr Polska; Roog; Erik Arbores; MC Roga

Pop | 8 juni | Drafbaan, Groningen | Tijden: 13.00 uur - 23.00 uur

Caro Emerald; Waylon; Krystl; Valerius; Tessa Rose Jackson; The Kik; Kraantje Pappie; Hef; Shary An

Nederlandstalig | 14 juni | Goffertpark, Nijmegen | Tijden: 13.00 uur - 23.00 uur

3JS; Glennis Grace; Leonie Meijer; Van Dik Hout; Nielson; Het Goede Doel; Wolter Kroes; Lange Frans; Django Wagner

Kleinkunst | 22 juni | Theater Diligentia, Den Haag | 20.15 uur

Zie boven

Multimedia | september | Eye Institute, Amsterdam

Datum, namen en tijden worden nog bekendgemaakt

Klassiek | oktober

Datum, locatie, namen en tijden worden nog bekendgemaakt.

Over Buma/Stemra

Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs en muziekuitgevers in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Muziekauteurs die de exploitatie van hun muziekauteursrecht aan Buma/Stemra overdragen, kunnen rekenen op een maximale uitkering van rechtengelden, hoge kwaliteit dienstverlening en uitgebreide informatievoorziening over de laatste ontwikkelingen in de muziekwereld en het auteursrecht. Buma/Stemra promoot Nederlandse muziek ook als internationaal product door het organiseren, financieren en sponsoren van talrijke muziekevenementen door Buma Cultuur.