KICK VAN DER VEER PRESENTEERT 3-CD BOX: VAN DE GEKKEN - CABARET NU

09-09-2009 @ 13:08

Op maandag 31 augustus is de 3-CD Box 'VAN DE GEKKEN, CABARET NU' gelanceerd.
Kick van der Veer
, de deskundige op het gebied van cabaret, is de samensteller van dit fraaie project. 'VAN DE GEKKEN, CABARET NU' bevat de allermooiste, grappigste en meest ontroerende momenten uit het Nederlandse cabaret van de laatste jaren, met zowel conferences als liedjes.
Het cabaret van nu is zeer gevarieerd, soms grof, maar ook fijnzinnig en het
leeft! Cabaret is hip én er is momenteel erg veel talent.

Er wordt prachtig gezongen, er wordt geparodieerd, er worden verhalen verteld,
gedichten voorgedragen, moppen verteld en er wordt heel veel gelachen. Dat
bewijst deze verzameling 'VAN DE GEKKEN, CABARET NU'.

Het gaat over collega’s, over de economische crisis, over de lente, de nacht, het milieu, de dood, ziekte, musical, seks, discriminatie, God, het verval, de
liefde en er zijn ook liedjes en verhalen die helemaal nergens over gaan.

Op 'VAN DE GEKKEN, CABARET NU' staat een gevarieerde mix van wat ouder en jong talent. Dit zijn in chronologische volgorde: Jenny Arean, Herman van Veen, Freek de Jonge, Hans Dorrestijn, Youp van 't Hek, Angela Groothuizen, Herman Finkers, Purper, Brigitte Kaandorp, Karin Bloemen, Jeroen van Merwijk, Erik van Muiswinkel, Lucretia van der Vloot, Jacques Klöters, Kommil Foo, Diederik van Vleuten, Vincent Bijlo, Acda & De Munnik, André Manuel, Stef Bos, Mike Boddé, Theo Nijland, Mylou Frencken, Lebbis, Lenette van Dongen, Kees Torn, Maarten van Roozendaal, Sanne Wallis de Vries, Alex Roeka, Eric van Sauers, Richard Groenendijk, Johan Hoogeboom & Bas Marée, Micha Wertheim, Sara Kroos, Claudia de Breij, Wende Snijders, Wim Helsen, Manmanman, Ronald Goedemondt, Katinka Polderman, Daniël Samkalden, Mama Roux, Van Houts & De Ket, Dorine Wiersma, Marjolein Meijers.

Van Freek de Jonge staat het nummer Vergeet mij niet op deze 3-CD Box. Freek en componist Robert Jan Stips wonnen met dit lied de Annie M.G. Schmidt-prijs 2004 voor het beste theaterlied. Er staan nog andere Annie M.G. Schmidt-prijswinnaars op deze 3-CD Box, namelijk Dorine Wiersma met Stoute Heleen (2008), Wende Snijders met De wereld beweegt (2007) en Jeroen van Merwijk met Dat vinden jongens leuk (2005).

Over één van de nieuwere cabaretiers, Ronald Goedemondt, zegt Kick van der Veer:' Hij is het helemaal nu. Hij won de ene prijs na de andere, er is geen lege stoel te bespeuren bij hem in de zaal. Omdat hij goed is. Heel erg goed'.
Overigens is het interessant te melden dat de titel “Van de gekken” afkomstig is van tekstschrijver Jan Boerstoel, die in 1982 een geëngageerd lied met dezelfde titel schreef.

Kick van der Veer is auteur, regisseur, presentator, maker van theater-, radio-
en tv-programma’s zoals Andermans Veren voor de AVRO.

Dit bijzondere document, ' VAN DE GEKKEN, CABARET NU ' is uitgebracht op het
Nikkelen Nelis-label door Q two Entertainment, het samenwerkingsverband van Universal Music en Quintessence Entertainment.