Programma Gemeentelijk en Provinciaal Popbeleid tijdens Eurosonic Noorderslag bekend

08-12-2012 @ 16:29

Op donderdag 10 januari 2013 organiseren Stichting Noorderslag in samenwerking met Buma Cultuur, Kunsten '92, POPnl, VNPF en VVEM een conferentiedag over gemeentelijk en provinciaal popbeleid. Het programma is 7 december bekendgemaakt. De inhoud van de conferentiedag is gericht op wethouders, podiumdirecties, evenementenproducenten, cultuurambtenaren en politici.

De volgende onderwerpen komen aan bod, tijdens de tweede dag van de 27ste editie van Eurosonic Noorderslag.

* Pop met Beleid 2.0: de Waarde van Pop
Presentatie door Rento Zoutman | DSP Groep
In 2006 verscheen POP met beleid, een handreiking voor gemeenten. Nu, zes jaar later, rezen er opnieuw vragen. Het is dan ook tijd voor een update, welke verschijnt in de vorm van een pamflet.

* Wij vragen het de wethouder
In samenwerking met Kunsten '92
De wethouders Cultuur zijn vier jaar geleden met een partijprogramma aan hun taak begonnen. Tijd om deze wethouders te vragen om een terugblik. In dit panel worden de wethouders Cultuur het hemd van het lijf gevraagd.

* VVEM presenteert: Vergunningverlening voor evenementen anno 2013
Hoe werkt vergunningverlening voor evenementen anno 2013? Hoe pas ik de Handreiking Evenementen Veiligheid en de Evenement Assistent toe? Hoe zorg ik als gemeente ook goed voor kleine evenementen? In deze workshop geven we antwoorden en kunnen de vragen uit de zaal ook aandacht krijgen.

* VVEM presenteert: Wat ging er bij evenementen mis in 2012 en wat kunnen we daarvan leren?
De instortende tent in Steenwijkerwold, de Facebookrellen in Haren, diverse evenementen die niet door zijn gegaan, het zijn voorbeelden van dingen die we in 2012 meemaakten. We kunnen het jaar als afgesloten beschouwen, maar beter is terug te kijken en te zien wat we uit de ongelukken en vergissingen van 2012 kunnen leren.

Het programma behandelt tevens de onderwerpen Talentontwikkeling en Pop en Theater: een einde aan de Apartheid! en VVEM presenteert aansluitend: Brandveiligheid bij evenementen: de AMvB Brandveilig gebruik overige plaatsen en Welke cijfers over evenementen zijn wél bekend? De Evenementenmonitor.

De conferentiedag is onderdeel van Eurosonic Noorderslag en vindt plaats op donderdag 10 januari van 12:00 tot 17:30 in De Oosterpoort te Groningen. Kaarten voor het programma kosten € 110,-.

Het volledige programma is hier te zien/lezen.

Eurosonic Noorderslag
Met 3.150 professionals uit de Europese muziekindustrie, meer dan 150 panels en presentaties en meer dan 300 showcases van het beste Europese talent, vormt Eurosonic Noorderslag ieder jaar het epicentrum van de Europese muziekindustrie.

Eurosonic Noorderslag wordt georganiseerd door Stichting Noorderslag in samenwerking met Buma Cultuur.

www.eurosonic-noorderslag.nl