Minister Plasterk opent EuroSonic Noorderslag conferentie

07-01-2010 @ 17:58

conferentie biedt overzicht ontwikkelingen Europese muzieksector

Minister Plasterk opent de 24e editie van de EuroSonic Noorderslag conferentie, die van 14 tot en met 16 januari in Groningen plaatsvindt. Het 3-daagse evenement spitst zich toe op de actuele ontwikkelingen en thema’s binnen de Nederlandse en Europese muzieksector. Tijdens de conferentie worden er meer dan 100 lezingen, discussies, prijsuitreikingen en presentaties over de stand van zaken en de toekomst van de Europese muziekindustrie gehouden.

Een belangrijk thema binnen de conferentie is dit jaar de bevordering van de circulatie van Europees muziekrepertoire in Europa. Tijdens het onderdeel ‘Trans Europe Express’ wordt samen met Vladimir Sucha, Director Culture and Communication DG Education and Culture van de Europese Commissie, uitvoerig over dit onderwerp gesproken.

Andere belangrijke speerpunten zijn het gemeentelijk en provinciaal popbeleid, de digitale ontwikkelingen en de toekomst van het auteursrecht, de bekendmaking van de exportcijfers van de Nederlandse popmuziek, het 25-jarig jubileum van de muzikantenvakbond BV POP (onderdeel van FNV Kiem), waarbij een 5 Puntenplan Popbeleid door Henk Westbroek wordt aangeboden aan FNV-voorzitter Agnes Jongerius, en zijn er verschillende presentaties van nieuwe innovatieve business modellen.

De EuroSonic Noorderslag conferentie wordt georganiseerd door Buma Cultuur, in opdracht van Stichting Noorderslag en vindt van 14 tot en met 16 januari 2010 plaats in De Oosterpoort te Groningen.

Voor het volledige programma bezoek www.eurosonic-noorderslag.nl/nl/conference/programma/