Nieuwe single Wiep: Stranded

12-03-2012 @ 22:20

Wiep Laurenssen heeft een nieuwe single uit, getiteld “Stranded”.

Wiep (1990) is een nuchtere zangeres uit een klein Brabants dorpje dat vastbesloten is om iets van haar leven te maken. Met haar hese, warme stemgeluid heeft ze een echte eigenheid waaraan mensen haar ook herkennen. Vanaf kleins af aan is muziek een van haar dagelijkse bezigheden. Haar moeder heeft veel gezongen en opgetreden en Wiep mocht altijd mee gaan kijken. Optreden, dat is wat ze ook wilde doen.

In 2002 begon ze in een coverbandje te zingen. Ook trad ze regelmatig her en der op als solozangeres. Op haar 14e won ze een demo-opname bij een plaatselijke talentenjacht.
Ze was 16 jaar toen ze auditie deed voor de Rockacademie in Tilburg en werd aangenomen. Daar heeft ze met verschillende muzikanten samengewerkt waarmee ze de ideeën die in haar hoofd zaten kon vertalen naar complete nummers. In november 2008 is ze bij Giel Beelen op 3FM geweest en haar nummer ‘Save The World’ werd door Giel heel enthousiast ontvangen.

Ze houdt er absoluut niet van iemand of zichzelf in hokjes stoppen, maar als ze haar stijl zou moeten omschrijven zou het singer-songwriter pop/rock zijn. In maart 2009 won Wiep de Talentenbeurs in Amsterdam.

In juni 2010 besloot Wiep zich in te schrijven voor de nieuwe talentenshow van RTL4; The Voice Of Holland. Het programma bleek een groot succes en Wiep haalde het tot de laatste 22 als een van de 6 talenten van het team van Angela Groothuizen. Ondanks dat Wiep de show heeft moeten verlaten, heeft Angela haar verzekerd dat ze met haar gaat samenwerken aan een plaat met eigen songs.

Inmiddels is het zover! De single ‘Stranded’ is geschreven door Wiep Laurenssen i.s.m Dick Kok en Jeroen Molenaar. Dick en Jeroen tekenden ook voor de productie.

‘Stranded’ heeft een dubbele A-kant , de radio-edit en een akoestische versie. De single die is uitgebracht door AGP is te downloaden via de bekende downloadportals.

Downloadlink single

http://www.facebook.com/wiepmusic

https://twitter.com/#!/wiepmusic