Nieuwe Sigur Rós live DVD en CD

30-09-2011 @ 18:06

Op 7 november zal de live CD en DVD 'Inni' van Sigur Rós uitkomen. De live CD zal verschijnen als dubbelaar, die op één nummer na het hele concert zal bevatten, met een lengte van een uur en 45 minuten. Nog niet eerder bracht de band een live CD uit.

INNI is een 75 minuten durende film van Sigur Rós' laatste show voor de "indefinite hiatus" van de band eind 2008. Het is de tweede live film van de band, na het grote succes van Heima in 2007. INNI mag gezien worden als de tegenhanger van de caleidoscopische film Heima, en focust zich volledig op het optreden van de band. INNI is bijna monochromatisch gefilmd en geeft een intiem, bijna claustrofobisch beeld van het optreden. Dichter bij de band ben je nog nooit geweest.

Opgenomen en geschoten tijdens twee nachten in Alexandra Palace in Londen, aan het eind van de wereld tour rond hun vijfde en laatste album "með suð í eyrum við spilum endalaus", laat INNI de band zien op de top van hun kunnen. Voor het eerst vastgelegd op film met alleen de vier kernleden sinds de band werd bijgestaan door stijkkwartet Amiina aan het begin van deze eeuw.

INNI werd geregisseerd door Vincent Morisset (o.a Miroir Noir van Arcade Fire). Morisset versterkte de sfeer van de film door het originele digitale materiaal op 16mm film over te zetten, en dat dan weer digitaal te filmen door bijzondere lenzen en gevonden voorwerpen. Het zorgt ervoor dat INNI er uit ziet alsof het teruggevonden oude opnames zijn. De film geeft een brede kijk op de bron, evolutie, originaliteit en invloed van deze belangrijke band.

De film gaat op 3 september in première op het filmfestival van Venetië, maar ook in ons land zal de film vertoond worden. O.a. in de Catharinakerk in Eindhoven op 11 november.

http://www.sigur-ros.co.uk/

http://twitter.com/#!/sigurros