Kink FM's New Music vanuit IJsland

12-10-2009 @ 15:27

Het programma New Music dat van maandag tot en met donderdag van 19:00 tot 22:00 op het landelijke radiostation Kink FM gepresenteerd wordt door dj Henk Kanning wordt deze week uitgezonden vanuit IJsland.

Het programma richt zich op de nieuwste alternatieve muziek met daarin interviews met nationale en internationale artiesten, gesprekken met programmeurs, het album van de week en de Kink FM Selector waarin de nieuwste en belangrijkste albums zijn vertegenwoordigd.
 
Daarom bezoekt de dj met redacteur Martijn Oldenhave het Iceland Airwaves Festival. Voor de meeste een onbekend festival in het land van kou, geisers en ook goede muziek. Denk bijvoorbeeld aan Björk, Sigur Rós en Emiliana Torrini. Het grootste gedeelte van de line-up is IJslands, er staan echter ook buitenlandse artiesten zoals James Yuill, Kings of Convenience, Metronomy, The Field en Trentemøller geprogrammeerd.
 
Volgende week van 19 tot en met 22 oktober zijn er uitgebreide specials en reportages in New Music.
 
Kink FM heeft landelijke kabeldekking, maar is ook via www.kinkfm.com, mobiele telefoons en satelliet te ontvangen. Kink FM heeft een zogenaamde commerciële status, dat wil zeggen dat het station volledig zonder steun van de overheid functioneert. Kink resideert onder de Vereniging Veronica. Naast de hoofdzender Kink FM zijn er ook nog KinkClassX, met 24 uur per dag een reis door de popgeschiedenis, en Kink Aardschok, met daarop non-stop hardrock en metal.
 
http://www.kinkfm.com