Sigur Rós naar HMH Amsterdam

10-09-2012 @ 22:07

Na een tweetal uitverkochte shows in de Paradiso kondigt Sigur Rós een nieuwe show aan. Op donderdag 21 februari 2013 kan de Heineken Music Hall zich opmaken voor een betoverende en intense show van de IJslandse band. 

Sigur Rós werd in 1994 opgericht en hun internationale doorbraak kwam in 1999 naar aanleiding van het tweede album 'Agætis Byrjun'. De droefheid in de stem van Jónsi in combinatie met de symfonische, melodische klanken werden omarmd in Europa en Amerika. Naar aanleiding van diverse tours werd ook de overtuigende live reputatie overal in de wereld bevestigd.

Afgelopen mei kwam hun zesde studioalbum ‘Valtari’ uit. Een gevoelig en warm album met strijkers, blazers en het ongekende stemgeluid van Jónsi. In samenwerking met een aantal kunstenaars is de verdieping opgezocht en bij iedere track van het album is er een videoclip gemaakt. Vanaf juni gingen deze videoclips om de paar weken in première.

Met prachtige visualisaties komen Jónsi Birgisson en zijn tiental bandleden op donderdag 21 februari 2013 naar Amsterdam. Sigur Rós zal de Heinken Music Hall al troostend laten genieten.

SIGUR RÓS

Donderdag 21 februari 2013
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 37,50 (excl. servicekosten)

http://www.sigur-ros.co.uk/news/

https://twitter.com/sigurros

download link album Valtari