Eerste namen bekend voor Sziget 2011

02-03-2011 @ 18:57

Het Hongaarse Szigetfestival komt met een nieuwe opzet van een aantal podia en maakt de eerste namen bekend voor de line-up van 2011.

De eerste namen voor Mainstage zijn Pulp, Dizzee Rascal, Smash Mouth, Rise Against, Flogging Molly, Interpol, The National, Gogol Bordello en Chemical Brothers.

De Metal tent komt dit jaar niet terug. In plaats van de tent zal dit jaar Metal Mainstage (open-air) worden gerealiseerd. De eerste bevestigde namen voor dit nieuwe podium zijn Sonata Arctica, Judas Priest en Motörhead.

Een ander belangrijk nieuw podium is Europe Stage. Op dit podium zullen Europese bands staan die groot zijn in eigen land maar weinig bekend daarbuiten. De eerste bevestigde bands voor dit podium zijn Söhne Mannheims (Duitsland), Verdena (Italië) en het Belgische Triggerfinger.

Op A38 Stage zijn de volgende namen bekend gemaakt: Marina and the Diamonds, Hurts en Skunk Anansie.

Ook de Dance podia zullen dit jaar worden uitgebreid. De grote Party Arena (mainstream electro) wordt 30% groter en Meduza (underground electro) wordt voorzien van nieuwe installaties en wordt twee keer zo groot. De eerste namen voor de Party Arena: Crystal Castles, Hadouken! en Bloody Beetroots Death Crew 77.

Een van Sziget’s meest populaire podia, de Roma tent, bestaat dit jaar 10 jaar en zal dat vieren met een ‘best of 10 years’ programma. Ook op Worldstage staan traditioneel interssante acts: AfroCubism, Rotfront, Ojos de Brujo, Gotan Project, Eliades Ochoa, Hurlements d’Leo, Debout Sur Le Zinc en Goran Bregovic Wedding & Funeral Band.
Sziget is veel meer dan muziek. Zo is er dit jaar Open Air Theatre, een Eastern European Travel Fair en Sziget Paradise, een speciale plek op het eiland met aandacht voor ‘love, peace, health and happiness’.

Het Szigetfestival vindt plaats op een eiland in de Donau in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het festival duurt van 8 tot 15 augustus en is één van de grootste festivals van Europa met meer dan 1000 optredens op 60 podia.

www.szigetfestival.nl
www.sziget.be