Heist wint SENA Performers POPnl Award 2010

29-08-2010 @ 18:31

Haarlemse band veruit favoriet bij programmeurs

In een afgeladen Melkweg is de band Heist zaterdagavond 28 augustus overtuigend winnaar geworden van de landelijke bandcompetitie: de SENA Performers POPnl Award 2010. Met tien gewonnen optredens bleven ze de nummer twee en drie ruim voor: The Pikeys uit Utrecht werd tweede met vijf boekingen en de Gelderse band Bandito werd vier keer geboekt. In totaal zijn de bands 35 keer geboekt. Deelnemers van deze vierde editie waren: Klopje Popje, Soulburn, Vine Yard, De Basis, Bandito, We Swim You Jump, Early Adopters, Overgrown, Heist, Velvet Monk, The Pikeys, Bluem, Starcatcher. Dit jaar was de bandcompetitie voor het eerst onderdeel van de Uitmarkt.

Heist gaat als winnaar niet alleen naar huis met een tour van tien optredens langs diverse Nederlandse podia, maar wint ook een extra prijzenpakket om de tour te promoten: een interview en live optreden op Kink FM, tourposters en bandshirts. Overigens gaan alle optredens door, dus ook de gewonnen optredens van de overige deelnemers.

Bussen met fans zijn naar de Melkweg afgereisd waar 13 bands, afgevaardigd door de leden van POPnl, speelden voor een jury van programmeurs van podia in heel Nederland. Op basis van de optredens vanavond in de Melkweg hebben de programmeurs één of meerdere bands geboekt. De band die het meest geboekt is, wint.
De SENA Performers POPnl Award is juist door het prijzenpakket (optredens en tourpromotie) in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke Nederlandse bandcompetitie.

De organisatie POPnl bestaat uit de twaalf provinciale popkoepels en de popkoepel van de stad Amsterdam. Tijdens de SENA Performers POPnl Award presenteren zij hun regionale favoriete band aan publiek, pers en muziekindustrie.

Zie ook: www.SENAPerformersPOPnlAward.nl

Heist http://www.myspace.com/jeheist + twitter