Yori Swart wint Sena Performers POPnl Award 2011

28-08-2011 @ 22:57

Zaterdag 27 augustus is Yori Swart in een bomvolle Melkweg winnaar geworden van de Sena Performers POPnl Award 2011. Bij deze bandcompetitie draait het om de vraag hoeveel keer een band geboekt wordt door de aanwezige programmeurs van Nederlandse podia. Met zeven optredens bleef de Amsterdamse band de nummer twee uit Noord-Brabant, Hunting the Robot, voor. De Noord-Brabanders wisten vijf boekingen in de wacht te slepen, net 1 boeking meer dan de Overijsselse band Proper Outftit. In totaal zijn de bands 34 keer geboekt. Deelnemers van de vijfde editie waren Hunting the Robot, Audio Adam, Yori Swart, Maghreb Mania, Volt Violin, De Softies, Proper Outfit, Kleinindustrie, Rarely Alive, Hille Stellingwerf, SonA, The Mother Lovers en Waste.
Yori Swart gaat als winnaar niet alleen naar huis met een tour van zeven optredens, maar wint ook een extra prijzenpakket om de tour te promoten: een radiointerview en -optreden, tourposters en bandshirts. Overigens gaan alle optredens door, dus ook de gewonnen optredens van de overige bands.

De Sena Performers POPnl Award is mede door het prijzenpakket (optredens en tourpromotie) in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke Nederlandse bandcompetitie. De award is echter meer dan bandcompetitie: het is ook een showcasefestival waar bezoekers in één avond de nieuwste, opkomende bands kunnen zien. De avond is onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam.

Bussen met fans zijn naar de Melkweg afgereisd waar dertien bands, afgevaardigd door de leden van POPnl, speelden voor een jury van programmeurs van podia in heel Nederland. Op basis van de optredens in de Melkweg hebben de programmeurs één of meerdere bands geboekt. De band die het meest geboekt is, wint de Award. Juryleden waren programmeurs van onder meer Melkweg (Amsterdam), De Duycker (Hoofddorp), De Meester (Almere), Bolwerk (Sneek), Hedon (Zwolle), Romein (Leeuwarden) en Perron 55 (Venlo).

De organisatie POPnl bestaat uit de twaalf provinciale popkoepels en de popkoepel van de stad Amsterdam. Tijdens de Sena Performers POPnl Award presenteren zij hun regionale favoriete band aan publiek, pers en muziekindustrie. Eerdere deelnemers zijn Daily Bread, Heist, The Tunes en Kraantje Pappie.
Meer informatie op: www.SenaPerformersPOPnlAward.nl

Over Sena
Sena incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. De geïnde vergoedingen worden tegen zo laag mogelijke kosten en volgens wettelijk goedgekeurde reglementen doorbetaald aan de rechthebbende artiesten en producenten.

Over POPnl
POPnl is een samenwerkingsverband tussen de twaalf provinciale popkoepels en die van de stad Amsterdam. POPnl houdt zich, als vertegenwoordiger van alle muzikanten in Nederland, bezig met provinciaal en gemeentelijk popmuziekbeleid en organiseert evenementen als de Sena Performers POPnl Award.