DESPERADOS BFDM: optreden 4 juni Amersfoort + prerelease album

29-05-2010 @ 13:28

4 juni PRE-RELEASE SHOW DE KELDER, AMERSFOORT
release single: Suavesito

Eindelijk is hij er dan! Het album van ‘Desperados BFDM’ is helemaal klaar. Het heeft even geduurd, maar het was het wachten meer dan waard. Op 4 juni vindt in de Kelder de officiële pre-releaseparty plaats. De CD ‘Brothers From Different Mothers’ wordt dan exclusief en eenmalig voor de echte release beschikbaar gemaakt voor alle mensen die dicht bij the Desperados staan. Na 4 juni gaat de voorraad weer op slot tot augustus. De single “Suavesito” komt op 4 juni uit, en is dan beschikbaar via alle digitale kanalen als I-Tunes en andere downloadportals.

Desperados BFDM’ is in 2003 ontstaan uit een groep vrienden uit de omgeving van Amersfoort en Soest. Elk lid voegt door zijn eigen culturele achtergrond en nationaliteit en vibe iets unieks toe aan het gevarieerde repertoire. De bandleden zetten door een mix van stijlen uit Mexico, Venezuela, de Dominicaanse Republiek, Italië en Nederland, een zeer verrassende, oorstrelende en swingende show neer, waarin een combinatie van pop, rock, jazz, latin en wereldmuziek versmelten tot een geheel eigen sound.

De CD ‘Brothers From Different Mothers’ is hoofdzakelijk geproduceerd door bandlid Bulú Viloria. Bulú staat wereldwijd bekend om zijn percussietalenten en heeft met tientallen artiesten over de hele wereld samengewerkt op het podium en in de studio.
Twee nummers van de CD zijn geproduceerd door John Sonneveld. John Sonneveld staat bekend door zijn producties voor onder andere: the Golden Earring, Anouk.

Desperados BFDM bestaat uit:
Eduard Angela "Chico" - Rapper (Domenican Rep.)
Bulu Viloria "Bulu" - Percussions, Vocals (Venezuela)
Daniel de Jong "Mandril" - Guitar, Vocals (Holland )
Nacho Nava Marquez "Poëta de la Noche - Percussion, Vocals (Mexico)
Andrea Maddalena "Matador" - Guitar, Vocals (Italy)
Radboud Visser "Tigre" - Bass, Flute, Vocals (Holland)
Sven Hassing - Drums (Holland)

http://www.myspace.com/desperadosholland

http://www.facebook.com/pages/Desperados-BFDM

http://www.podiumdekelder.nl