ALBUM VAN DE WEEK: Next Page

02-06-2008 @ 16:56

door Sieb Kroeske

Next Page bestaat uit:
Chris Smulders: gitaar / zang
John Ramakers van Praag: basgitaar / zang
Michel Merkx: keyboards / zang
Gijs Kannekens: gitaar / zang
Ruben van Boven: drums / percussie

Next Page is een Brabantse band en bestaat sinds 2002. De groep speelt eigen werk, waarbij meerstemmige zangpartijen kenmerkend zijn. Iedereen in de band schrijft nummers, wat resulteert in een afwisselend repertoire met pakkende melodieën, zonder afbreuk te doen aan de unieke close-harmony sound van de band.
Next Page is een band met een bijzondere chemie. De interactie tussen de professionele en autodidactische leden van de groep is een samenkomen van krachten: "recht uit het hart" singer/songwritermateriaal wat gevormd wordt tot een repertoire van vette pop-rock arrangementen tot en met fragiele akoestische ballads. Na het opnemen van 5 nummers in de Wisseloord studio's in 2002 wordt het eerste album voorbereid. Erwin Musper (o.a. bekend als producer van The Scorpions, Van Halen, Anouk, Blöf) is geïnteresseerd om een aantal songs opnieuw op te nemen en te produceren. In de zomer van 2002 wordt een platencontract ondertekend met NWR (New Wisseloord Recordings) en er worden in Wisseloord twee nummers (Up to New York en New Beginning) opgenomen met Erwin Musper.
Najaar 2002 wordt "Up to New York" uitgebracht als single en bereikt tegen de jaarwisseling de 54e plaats in de Mega Top 100. In de eigen studio wordt aan de overige nummers en het aanstaande album "Page One" gewerkt dat uiteindelijk in december 2003 verschijnt.
2004 en 2005 staan vooral in het teken van veel optredens, met tussendoor werken aan nieuw materiaal. Thijs van Leer speelt voor het tweede album mee op de titelsong "Out on the Streets". Dit album wordt op 5 juni 2005 gereleased, waarna de CD op een 39e plaats in de Album Top 100 belandt. Er is geen single succes maar mede dankzij de vele optredens een voldoende goede basis om verder te bouwen.
Eind 2006 wordt producer John Sonneveld (Anouk, Golden Earring, Di-rect) aangetrokken om twee nummers van het derde album te produceren. John zoekt uit een aantal nummers van Next Page zelf 2 favorieten uit die hitpotentie hebben om er mee aan de slag te gaan en legt de laatste hand aan de singles "Words" en "The Unknown" terwijl de band verder aan de overige nummers van het nieuwe album werkt. "Words" is als eerste single uitgebracht en heeft via Laser Radio een enorme airplay, o.a. als Powerplay en ook in de maanden erna. "The unknown" gaat nu de opvolger worden van "Words".
De overige 10 nummers op het album zijn door de band zelf opgenomen in de zeer professionele "Next Page Studio" in Baarle Nassau waarna André Honders tekent voor het mixen van het geheel. Het masteren is weer in de Wisseloord Studio's in Hilversum gedaan door de Brit Darius van Helfteren.
Het nieuwe album is vooralsnog alleen via de website van de groep verkrijgbaar, maar dezer weken is het album ook via de winkels verkrijgbaar. Voor diegenen die niet kunnen wachten om m via de muziekwinkel aan te schaffen is hij al te bestellen via nextpage@orange.nl, dan kun je hem voor 15 euro (excl. verzendkosten) bestellen.

NEXT PAGE - Page One (2004)
NEXT PAGE - Out on the streets (2005)
NEXT PAGE - True Colours (2008)

website: www.nextpage.nl

Tracklist:
01.    The Unknown
02.    Brings me love
03.    Children’s hope
04.    Dedicated
05.    Top speed
06.    Bully
07.    Time
08.    Words
09.    I could’nt give you
10.    So far
11.    Will there be a tomorrow
12.    Ruby