Nieuwe single Rowwen Hèze: Wakker Vur De Wekker

24-05-2010 @ 15:40

25 mei: de vijfentwintigste van de maand en dat betekent dit jubileumjaar dat Rowwen Hèze iets bijzonders doet. Op dinsdag 25 mei verschijnt een nieuwe single van de Limburgse formatie met de veelzeggende titel: Wakker Vur De Wekker. De single is dan te downloaden via ITunes. "Een song die in het teken staat van het vooruitzicht en het beleven van een mooie dag, met veel herinneringen", zoals zanger Jack Poels het nieuwe nummer typeert.

Momenteel is de band meer in de studio en de feesttent dan thuis. Er wordt hard gewerkt aan een speciaal jubileum album dat verschijnt op de dag dat de band daadwerkelijk haar 25ste verjaardag viert: vrijdag 24 september. 

De jubileumtour Zilver is inmiddels vol op stoom. Met negen optredens achter de rug en met nog zestien optredens te gaan kan worden gesteld dat de speciale optredens aanslaan bij zowel fans als geïnteresseerd publiek. De setlist bestaat uit 25 songs uit het omvangrijke Rowwen Hèze repertoire. Naast de Zilver optredens is Rowwen Hèze dit jaar te gast bij de stadionconcerten van Guus Meeuwis en Concert at Sea van collega's Bløf.

Het jubileumjaar wordt afgesloten met de jaarlijkse Slotconcerten op 5, 6 en 7 november in het eigen dorp America, waarna de band een lange tocht langs Nederlandse theaters onderneemt met Koper. Een nieuwe show met lokale grond onder de voeten: de band heeft voor Koper schrijver Leon Verdonschot  als gast uitgenodigd. Met de teksten van Jack Poels in zijn hand gaat hij een zoektocht starten, in alle plaatsen waar Rowwen Hèze Koper speelt. Op zoek naar de lokale versies van en varianten op al die kleurrijke types die langskomen in het repertoire van Rowwen Hèze.

Meer informatie is beschikbaar via www.rowwenheze.nl