HAMEL BRENGT LIVE OPNAMES UIT

12-03-2010 @ 09:54

speciale actie voor fans van het eerste uur
"Het klinkt zo pompeus; als ik zeg dat ik 'weer terug in Nederland ben', maar als ik mijn agenda van de afgelopen maanden bekijk, klopt het wel" zegt Wouter Hamel die dus terug is in Nederland voor een theatertour ter gelegenheid van de release van de internationale editie van Nobody's Tune in Nederland en België. Een speciale uitvoering van het album dat in mei in de meeste landen in de winkel ligt en nu al in Groot Brittannie en Zuid-Korea te koop is. Op de nieuwe editie van Nobody's Tune staan onder andere een aantal speciale live-opnames. Hamel: "In eigen land wil je uiteraard iets bijzonders doen. Dat doen we dus op de cd, maar ook tijdens de theatertour. We hebben veel gespeeld in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Spanje en veel geleerd. Dat zit allemaal in die show. Tot nu toe reageert iedereen verbaasd, positief gelukkig en erg enthousiast. En ik heb een paar nieuwe liedjes geschreven. Dat vond ik zelf heel belangrijk."

Live opnames
Voor het eerst brengt Hamel dus live opnames uit. "Ooit wil ik nog eens een echte live cd of dvd opnemen, maar er waren zoveel mensen die er naar vroegen dat we nu alvast een aantal live-tracks hebben uitgebracht. Letterlijk als bonus. Van een te gek concert trouwens. Ik heb het met een brede glimlach zitten mixen.", aldus de zanger. Fans van het eerste uur hoeven niet perse het volledige album aan te schaffen. Hamel: "Ik vind het zelf altijd heel vervelend als artiesten eindeloos nieuwe edities van hetzelfde uitbrengen en dat je dan wel het hele album moet kopen". Om dat te ondervangen zijn de bonustracks van het album ook apart verkrijgbaar als EP. Het hele album inclusief een remix van See You Once Again door Mark E. Brydon (Moloko) ligt vanaf 19 maart in de Nederlandse winkels.

Belgie
Met dit nieuwe album gaan Wouter Hamel en Dox Records ook in Belgie serieus aan de weg timmeren. Ze werken daarvoor samen met V2, het label van vele grote namen, maar ook van bijvoorbeeld de zeer succesvolle jazzy zangeres Lady Linn. In Belgie verschijnt het album slechts enkele dagen later, op 22 maart.

Tour
Woensdag 24 februari vierde Hamel zijn internationale release in een vol Panama in Amsterdam. Dit was tevens de aftrap voor zijn Nederlandse theatertour. In totaal zullen Hamel en band 24 theaters aan doen. Tijdens de concerten speelt Hamel een aantal nieuwe liedjes en verrast het publiek met zeer bijzondere uitvoeringen van zijn bekendere liedjes. Bovendien hebben Hamel en kompanen weer een aantal verrassende instrumenten uit de kast getrokken. Accordeon, sax, mbira, glockenspiel, banjo, surdo en melodica.

Tourdata:
http://www.hamelmusic.com/nl/live/
www.doxrecords.com
www.hamelmusic.com