'Seven-Minute-Man' viert dubbel jubileum

03-11-2009 @ 10:07

Mediacomponist Stephen Emmer grondlegger van zijn vakgebied

Stephen Emmer is de meest beluisterde muziekcomponist van Nederland en staat bekend als de ‘seven-minute-man’; iedere 7 minuten zijn composities van zijn hand te horen op de nationale televisie en radio. Emmer is de eerste fulltime mediacomponist van Nederland en daarmee de grondlegger van het vak. Op 6 november viert Emmer zijn 25 jarig jubileum en wordt eveneens gevierd dat ook het vakgebied 25 jaar bestaat. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Instituut voor Beeld en Geluid zal een CD-box met een compleet overzicht van zijn bekende en minder bekende tunes worden gepresenteerd.

Omdat het om een dubbel jubileum gaat, zowel van Emmer zelf als van zijn vakgebied, wordt er groots uitgepakt. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum staat op 6 november geheel in het teken van muziek, tunes en jingles. Gastspreker tijdens deze feestelijke bijeenkomst is onder andere Cees Vervoord  (directievoorzitter van Buma/Stemra). Daarnaast zal DJ Dan Sanders live tunes van Emmer draaien waarbij de logo’s van omroepen en programma’s die bij de tunes horen door een VJ op de naastgelegen vijver worden geprojecteerd.

Stephen Emmer heeft na 25 jaar nog meer dan genoeg inspiratie en ideeën: “Op dit moment ben ik niet alleen druk met het initiëren van een vakprijs, maar ook met de organisatie van het symposium Time to Face the Music – radiojingles en televisietunes nader bekeken. Dit symposium wordt gehouden voorafgaand aan de viering van mijn jubileum op 6 november.

Carrière
Duizendpoot Stephen Emmer (Amsterdam, 28 januari 1958) heeft een gevarieerde carrière. Zo was Emmer muzikant in diverse bands, nam deel aan uiteenlopende muziekprojecten en componeerde muziek voor films, documentaires, commercials en leaders voor tv-programma’s.  Grote successen boekt hij met zijn studio voor mediaproducties eStation; ondermeer verantwoordelijk voor tunes van RTL Nieuws, het NOS Journaal, RTL Boulevard en Radio 538.

Jubileumviering
In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid viert Stephen Emmer op 6 november van 17.00 - 20.00u zijn 25 jarig jubileum als mediacomponist en zal stil worden gestaan bij het feit dat hij in Nederland grondlegger is van zijn vakgebied. Bij die gelegenheid zal tevens een overzicht van al zijn opdrachtwerk op cd worden gepresenteerd.

Time to Face the Music
Time to Face the Music is een initiatief van Stephen Emmer en wordt georganiseerd door het Instituut voor Beeld en Geluid, in samenwerking met Buma Cultuur, Jingleweb en eStation.

Het symposium vindt plaats op vrijdag 6 november in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum van 13:00 – 17:00 uur. Dagvoorzitter is journalist Frénk van der Linden. Bijzondere gasten zijn onder andere Giel Beelen (3FM) en David Lowe (BCC).

Zie voor meer informatie: www.beeldengeluid.nl/tunes

Voor meer informatie:
www.estation-central.com
www.stephenemmer.com
www.beeldengeluidwiki.nl/index.php/Stephen_Emmer