Eric Dikeb doet aangifte tegen Gordon wegens smaad

30-07-2010 @ 16:13

HYPE H.G.T. ‘STER’ JACQUELINE TOCH NOG NASLEEP

Nadat bekend was geworden dat H.G.T. kandidate Jacqueline zich verzette tegen uitzending van haar auditie vanwege falende techniek en gemanipuleerd publiek heeft Gordon de media laten weten dat zij klonk als een luchtalarm uit de tweede wereldoorlog. Vervolgens is Gordon zich met de kwestie gaan bemoeien en heeft hij manager Eric Dikeb in verschillende programma’s genadeloos aangepakt en beticht van smaad, gedreigd met een rechtszaak en gesuggereerd dat Eric Dikeb de rechtszaak van Jacqueline zou hebben voor opgezet en gefinancierd als publiciteitsstunt. Eric Dikeb heeft vervolgens meermalen getracht om met Gordon over de kwestie te spreken echter Gordon weigert elk contact.
Voor Eric Dikeb is de maat vol. Eric is een groot voorstander van vrijheid van meningsuiting, maar Gordon gaat te ver. Bij RTL Boulevard heeft Gordon zonder enige toepassing van wederhoor onder meer gezegd: “Zullen we haar laten zakken lien, want het is echt hopeloos die vrouw.... Ik denk dat zij echt gruwelijk misbruikt is voor een PR stunt van Eric Dikeb, dat is die jongen die vroeger ooit bij 3fm heeft gezeten en die heeft dit volledig voor op gezet”. Verder heeft Gordon ook bij Giel Beelen aangekondigd dat Eric Dikeb zich schuldig gemaakt heeft aan smaad. Smaad is echter een misdrijf dus feitelijk beschuldigt Gordon Eric Dikeb van het plegen van strafbare handelingen. Nu Gordon op geen enkele manier wil meewerken aan een oplossing van het gerezen conflict, ziet Eric nog maar één uitweg en dat is de formele weg.

Voorts overweegt Eric nog het indienen van een schadeclaim nu zijn productiebedrijf kampt met terugvallende omzetten hetgeen hij wijdt aan de negatieve en onware berichtgevingen van Gordon.
Ondanks deze nare gebeurtenis zijn er ook nog heugelijke nieuwsfeiten. Zo is Eric uitgenodigd door ‘The Voice’ om te auditeren en is hij doende met de release van een bijzonder duet.

Titel XVI. Belediging
Artikel 261
1
Hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt, door telastlegging van een bepaald feit, met het kennelijke doel om daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.

www.ericdikeb.nl

http://www.gordon.nl/