Op een mooie Pinksterdag: PETER FOX "Haus am See"

30-05-2009 @ 17:47

 Zo heel af en toe is er een Duitstalig nummer die je aandacht trekt. Het nummer "Haus Am See" van de Duitse zanger Peter Fox brengt je direct op het puntje van je stoel wanneer je m hoort. Met geweldig aanstekelijke strijkers die ergens aan doen denken, maar wat ?? Finding Nemo ?
Peter Fox heet eigenlijk Pierre Baigorry. Hij is één van de meest begaafde artiesten van Duitsland. Fox verwierf internationale bekendheid als zanger van reggae- en dancehall groep Seeed. Als één van de grondleggers van Seeed behaalt Fox enkele gouden en platina albums en toert door heel Europa. Sinds 2007 is Peter Fox bezig met een solocarrière.
In 2008 brengt Fox zijn eerste soloalbum uit, getiteld ‘Stadtaffe’. Het album wordt gekenmerkt door een briljante eerlijkheid. Voor Fox geen beats uit de computer of synthesizers: nee, Peter Fox laat gewoon een heel orkest aanrukken voor de opnames. De muziek in combinatie met Fox’ briljante Duitstalige teksten maken van ‘Stadtaffe’ een succes. Het album wordt dubbel platinum in Duitsland en goud in buurland Oostenrijk. Nummers als ‘Alles Neu’ en ‘Haus Am See’ worden grote hits. Met ‘Schwarz Zu Blau’, een ode aan zijn thuisstad Berlijn, wint Fox zelfs het prestigieuze Bundesvision Song Contest 2009.
"Stadtaffe" komt op 12 juni 2009 ook in de Benelux uit, en de eerste single is "Haus Am See".
Binnen enkele weken is "Haus Am See" dankzij 3FM en de Megahit ook een hit in Nederland.

Clip "Haus am See" http://www.youtube.com/
(warner music)