PROMOTIONEEL SUCCES VOOR WOUTER HAMEL IN AZIË

29-05-2009 @ 17:36

Sinds Wouter Hamels laatste single in Japan in 'high rotation' te zien en te horen is op radio en tv, gaat het hard met hem. Afgelopen weekend sloot de band een tour af door Korea en Japan. Voor tien concerten en vele radio en tv optredens reisde Hamel en zijn band eerst naar Korea waar ze optraden op het prestigieuze Seoul Jazz Festival voor duizenden uitzinnige fans. Vervolgens stonden ze voor volle zalen van de Billboard Live clubs in Tokyo en Osaka.
 
Met name het succes in Korea kwam als een verrassing. "In Japan zijn de reacties sinds we daar vorig jaar voor het eerst speelden heel enthousiast, maar altijd erg respectvol en ingetogen. In Korea stonden we ineens voor 3000 gillende fans. Het klinkt overdreven, maar zo klonk het ook..", aldus Wouter Hamel. Hij trad met zijn band ook op voor de grootste tv en radio stations. In Japan is het tweede album van Hamel, Nobody's Tune, bijzonder goed ontvangen. De single 'One More Time On The Merry-Go-Round' was een radiohit en de videoclip is vaak te zien op de Japanse tv zenders.
In Zuid-Korea is de naam 'Hamel' geen onbekende. Elke Koreaan leert op de basisschool over Hendrik Hamel, de VOC-boekhouder die door schipbreuk van het schip 'De Sperwer' in Zuid Korea aan land kwam. Hij werd bekend omdat hij in het Westen tijdenlang de enige informatiebron over Korea was. Korea eert Hamel omdat hij Korea bekend maakte in het buitenland. Wouter Hamel vertrekt in september weer richting Azië voor het Tokyo Jazz Festival en verdere promotie activiteiten in de regio.

toegift Seoul Jazz Festival 2009